Deputatul Cristinel Romanescu, președinte al PNL Buzău a susținut, miercuri, în plenul Camerei Deputaților o declarație politică „Dezbină și stăpânește” sau “stilul PSD in acțiune”.

PNL are o datorie de onoare, moștenire venită din ideologia primului partid istoric românesc: să apere sectorul privat, inițiativa particulară, firmele și companiile care produc plus valoare și aduc prosperitate unei țări. Liberalilor nu poate să le fie indiferent ce se întâmplă astăzi în România. Atacurile concertate ale Guvernului PSD la adresa societăților comerciale prin politica fiscală incoerentă și coercitivă, reprezintă o amenințare reala la adresa proprietății private.

Disperarea guvernarii actuale a PSD de a aduce bani la buget, cu orice preț si prin orice mijloace, poate produce o mare ruptură în economia românească. Din pacate, sectorul privat este cel sacrificat, lucru care e cum nu se poate mai nesanatos. Presiunea e pusa pe societati si companii care ajung sa produca exclusiv pentru a plati darile la stat si cam atat… profitul..la clientela de partid. Astfel, se creează un fenomen extrem de periculos: dihotomia dintre stat și privat. Ne aducem aminte cu groază cum președintele de onoare al social-democraților, Ion Iliescu a creat, la începutul anilor 90, falia dintre intelectuali și muncitori. Altfel nu putem înțelege deciziile din ultima perioadă pe care PSD le ia în privința noilor taxe și impozite pe care le-a înființat sau reinventat.

Introducerea TVA split, reînființarea taxei pe acciză la carburanți de 7 eurocenți, mutarea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, dar și neonorarea unor promisiuni din campania electorală transformă IMM-urile și nu numai, în victime sigure. Dintr-o neputință generată de amatorismul guvernării, Cabinetul Tudose plasează România pe umilitorul prim loc în UE privind colectarea TVA. Într-un raport prezentat de Uniunea Europeană în luna septembrie, țara noastră deține cel mai mare deficit de colectare a TVA dintre membrii săi cu un procent de 37%.

Prăpastia uriașă dintre promisiuni și deciziile luate devoalează marea minciună a guvernării PSD. Pe care “cei multi” refuza sa o recunoasca, desi o simt si o vad.

Guvernul social-democrat s-a grăbit să mărească veniturile clientelei politice fără vreo analiză economică și s-a trezit, peste noapte, că nu mai are bani pentru altele. Aici nu mai vorbim de investiții în infrastructură, care s-au dus către zero. Mai mult, atragerea de fonduri europene s-a dovedit a fi o himeră.

Cu ocazia unei întâlniri a membrilor Guvernului cu reprezentanții Camerei de Comerț Americane în România, domnul vicepremier Marcel Ciolacu a afirmat că ”vom căuta soluții fiscale prin care să îmbunătățim colectarea TVA fără a afecta mediul de afaceri”. Cu alte cuvinte, mediul de afaceri se află în pericol, după cum domnia sa a marturisit, dar ca strădania e pe măsura îngrijorării.

In al doisprezecelea ceas, reiterez nevoia reală de a trăi intr-un mediu social sănătos, echilibrat, rezultat al unei dezvoltări durabile a economiei de piață, lucru care a fost o prioritate dintotdeauna pentru Partidul National Liberal. Amintim doar faptul că liberalii au fost cei care au introdus cota unică în România și au susținut permanent reducerea taxelor și impozitelor. De aceea trebuie acum să luăm atitudine față de măsurile eminamente politice prin care PSD dezechilibrează societatea românească și creează poziții antagonice între stat și privat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.