DPDC-Ambasada Frantei

Delegația Ambasadei Franţei la Bucureşti care a efectuat, marți o vizită de lucru în judeţul Buzău, în colaborare cu Centrul Cultural Francofon Buzău, s-a întâlnit cu conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău. Din delegaţia franceză au făcut parte: dna Caroline Socié, atașat pentru cooperare tehnică descentralizată, dna Jacobs Sévrine, consilier pe probleme de agricultură, dl Jérôme Richard, consilier pe probleme de protecție socială, precum şi coordonatorul Centrului Cultural Francofon Buzău, doamna Maria Monalisa Pleşea.
În cadrul întâlnirii au fost discutate o serie de probleme cu implicaţie socială, făcându-se referire atât la serviciile sociale existente la nivelul fiecărui stat cât și la modul în care acestea sunt furnizate către beneficiari sau dezvoltate în interesul persoanelor aflate în risc social.
A fost analizată posibilitatea dezvoltării unei colaborări şi identificarea unor măsuri şi acţiuni pentru a răspunde nevoilor sociale ale persoanelor, familiilor, grupurilor sau comunităţilor, în vederea prevenirii şi depăşirii unor situaţii de dificultate, vulnerabilitate sau dependenţă pentru creşterea calităţii vieţii şi promovarea coeziunii sociale. De asemenea, au fost prezentate de către reprezentanţii D.G.A.S.P.C. proiectele care sunt în desfăşurare sau în care instituţia este parte, în vederea îmbunătăţirii sistemului de asistenţă socială la nivelul județului Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.