Constantin COMAN
Demisie surprinzătoare a directorului Liceului Pedagogic din Buzău. Constantin Coman a renunțat la funcție după 7 ani, în semn de revoltă față de politica dusă de Ministerul Educației.

„Nu mi-am dat demisia să dobândesc faimă, dar nu mă regăsesc în deciziile pe care conducerea Ministerului Educației le ia. Simt că sistemul e șubred și nu merge pe drumul bun. Nu mai pot gestiona cea mai complexă școală din Buzău, cu cei mai mulți elevi din județ, care învață în patru cicluri – de la grădiniță, până la liceu – în condițiile în care Ministerul Educației ne ține doar în șocuri. Am trecut prin evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, care s-au suprapus cu probele de aptitudini la Bacalaureat și cu probele practice la Titularizare. Gândiți-vă că pentru a face toate astea, am scos elevii și profesorii din clasă, de la cursuri, pentru că nu mai aveam destule clase. Acum, culmea, apare Ordonanța 49, prin care introduce o a treia sesiune a Bacalaureatului. Cu cine să fac toate astea? Cine mai stă în clase, la catedră? Care mai este rolul școlii? În condițiile astea am ales să mă retrag”, a declarat Constantin Coman.
După ce a renunțat la funcția de director, Coman va rămâne profesor în cadrul Liceului Pedagogic în timp ce locul său va fi ocupat, în calitate de director interimar, de actualul director adjunct, Cristian Iacob.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.