Democrat liberalii au demarat discuțiile interne pentru desemnarea candidaților la alegerile parlamentare din iarna acestui an. Conform liderului PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, partidul pe care îl conduce nu va pune pe listă candidați cu probleme, care să contravină codului etic impus de formațiunea politică. Totodată, Preda recomandă Uniunii Social Liberale să facă același lucru.
„Așteptăm nominalizările USL pentru parlamentare. Noi îi vom prezenta(nr. pe candidații PDL) la finele lunii dar deja am demarat, astăzi, discuțiile pe această temă. Trebuie să ținem cont de profilul etic al candidatului și cred că și USL are această obligație, astfel încât, Parlamentul nou ales să fie unul în care nu ne vom mai întâlni cu acele situații deosebit de grave în care parlamentarii au avut probleme cu legea și au afectat credibilitatea Parlamentului. PDL nu va propune candidați cu probleme sau care să contravină codului etic”, a declarat, liderul PDL Buzău, Cezar Preda.
Pe de altă parte, liderul PDL Buzău s-a arătat sceptic în ceea ce privește desemnarea de candidați integri și morali din partea PSD. Fără a face referire neapărat la județul Buzău, Preda a afirmat că dacă la nivelul PSD ar prima integritatea și moralitatea, social-democrații ar risca să rămână fără partid.
„Nu cred în declarațiile lui Ponta. Cred că minte cum respiră. Eu cred că va prima interesul PSD și în nici un caz integritatea și moralitatea pentru că altfel ar putea rămâne fără partid. Cine poate vorbi de integritate? Plagiatorul României? Cine ne spune nouă de criterii de etică? Cel care dă exemplu milioanelor de oameni care învață cum poți ajunge undeva copiind? Cred că va pune oamenii care dau bani și care nici nu contează câte lucrări și-au copiat, câte diplome și-au falsificat și câte dosare au. Dacă ar fi pe criterii de moralitate, nici el nu s-ar califica pentru un post și ca atare nu îl cred”, a încheiat președintele PDL Buzău, Cezar Preda.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.