Botezatu

Denunțătorul deputatului Gheorghe Coman  că ar fi adjunctul DSVSA Ciprian Botezatu. Numele lui Botezatu apare în stenogramele atașate la dosarul depus de DNA la Camera Deputaților în care se solicită avizul pentru arestarea deputatului Gheorghe Coman.

De altfel, într-o declaratie pe care deputatul Gheorghe Coman a oferit-o pentru Observatorul Buzoian, acesta a confirmat faptul că adjunctul DSVSA Ciprian Botezatu este cel care l-ar fi denunțat, dar neagă că lucrurile ar sta așa.

Coman spune că nu a primit niciodată bani și că niciodată nu ar fi negociat posturile de la nivelul conducerii deconcentratelor.

Cu toate acestea, stenogramele apărute în dosarul deputatului Gheorghe Coma spun cu totul altceva:

„Da ma, uite acuma, vrei sa-ti spun ceva? Eu nu te mint pe tine, Cipriane, nu te mint si nu am cum sa te mint. Uite, realitatea ca eu nu te mint pe tine…uite, eu acuma ca sa fac alegerile astea si oamenii care-i am acuma, oamenii care vin de la Bucuresti, in primul rand vine si Voiculescu, atentie, eu oamenii astia tre sa-i tin o noapte la hotel, nu pe toti, oamenii astia cu mancare cu tot ma costa o gramada de bani.

Pe mine conferinta asta judeteana ma costa, sa nu exagerez, in jur la 300 de milioane! Nimeni nu ma ajuta! Pai atunci, daca n-am oameni sa ma ajute si pe mine cu ceva…. Nu mereu… cand am nevoi, ce fac ma?”, spunea unui conlocutor deputatul Gheorghe Coman.

Procurorii DNA arata ca deputatul PC isi formase „un cerc relational format din persoane care ocupau functii de conducere in cadrul autoritatilor si institutiilor publice atat la nivel central, cat si la nivel local, demnitari, lideri politici”.

Serviciile negociate cu acestia urmareau obtinerea „sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia intalnirilor de lucru organizate in cadrul formatiunii politice judetene pe care o conducea”

„B C: Pai despre ce e vorba?
COMAN GHEORGHE: Deci, fii atent, aaa, conform unei intelegeri acuma a noastra care e, intre mine…. O sa fie intre mine si PSD, nu mai discutam de PNL, ca PNL-ul n-o sa mai fie, intr-o luna de zile n-o sa mai…. Dar nu are nicio… intre noi… intre USL cum se spune, conform asta…. Am cedat eu DSV-ul director mare si am luat la Electrica! Intelegi? Ca asta a fost sa fie, sanatosi sa fim, nu-i problema, asta e! Si conform intelegerii, protocolului care este, asta… cum ii zice… director adjunct e… este la noi, la Partidul Conservator!
B C: Director adjunct la DSV e la Partidul Conservator?
COMAN GHEORGHE: Da, da! Poti sa te interesezi…trebuia si directorul mare dar…
COMAN GHEORGHE: Da… conform intelegerii mi-a dat mie ce mi-a dat si am negociat fiecare cum am putut! Acuma ne-a ramas noua postul asta de… (neinteligibil)…. A ramas postul asta de director adjunct care esti tu!
B C: Da!
COMAN GHEORGHE: Intelegi? Acuma sincer nu stiu cum sa-ti spun tie ca eu vreau sa fiu serios si nici n-am nicio treaba… adica n-am nicio treaba… daca ne intelegem si batem palma, suntem prieteni, am fost prieteni si ramanem prieteni, acum asta-i situatia, stii si tu cum e la politica, stii mai bine ca mine! Eu am vorbit cu Vlad, stii cine e Vlad”.

Cum negocia deputatul functii

„BC: Pa mine ma intereseaza postu meu! Deci postu meu tine de tine! (…)
CG: Da. deci la ora actuala, tine de mine.
BC: Ca sa fiu si io sigur ca raman pa functie, asa cum am discutat de fiecare data, la modul cel mai cinstit, trebuie sa fac chestiile astea si ti-am zis ca le fac. O data sa te ajut cand ai nevoie, cum ai zis, si te ajut…”.

Cel care l-a denuntat pe parlamentar a fost chiar reprezentantul DSVSA caruia i-a cerut spaga. Mita ceruta de Gheorghe Coman consta in bani sau produse necesare pentru organizarea evenimentelor de partid la nivel judetean.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat ca deputatii se vor reuni in sedinta extraordinara in prima decada a lunii ianuarie pentru a discuta arestarea deputatului PC Gheorghe Coman, prins in flagrant in timp ce lua mita.

Coman a fost suspendat din Partidul Conservator vineri, potrivit unui comunicat postat pe site-ul oficial al partidului.

Contactat telefonic de către Observatorul Buzoian, Ciprian Botezatu, adjunctul DSVSA Buzau nu a dorit să facă nici un fel de comentarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.