Mihailesti1

Vineri, la împlinirea a 9 ani de la cumplita tragedie de la Mihăilești, la monumentul ridicat în amintirea eroilor pompieri care şi-au pierdut viaţa va avea loc o slujbă religioasă de pomenire la care vor participa rude și colegi ai celor dispăruți. La final, participanții vor păstra un moment de reculegere în amintirea celor dragi şi vor depune coroane şi flori.
Vineri se împlinesc 9 ani de la deflagrația care a avut loc la Mihailești în urma căreia 18 persoane și-au pierdut viața iar alte 13 au fost grav rănite, după explozia unui camion încărcat cu azotat de amoniu. În dimineața zilei de 24 mai 2004, un camion încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu a explodat în urma unui incendiu izbucnit la cabina autovehicului. În urma deflagraţiei, și-au pierdut viața 7 pompieri- maior post mortem Mihalache Doru-Mihai, sublocotenent post mortem Necula Romeo, sublocotenent post mortem Manta Valentin Cezar, sublocotenent post mortem Jianu Nicolae, sublocotenent post mortem Stan Silviu, sublocotenent post mortem Medeleanu Georgian, sublocotenent post mortem Oprea Florentin Valentin, 9 civili și 2 jurnaliști, Elena Popescu și Ionuț Barbu. Pe lângă aceștia, alte 13 persoane au suferit răni grave în urma cărora au rămas infirme ori au rămas marcate pe viață.
Ionut si Elena
Trei vinovați au fost găsiți pentru carnagiul produs în urmă cu șapte ani la Mihăilești. Ion Gherghe, directorul Combinatului Chimic Doljchim, care a produs azotatul de amoniu, Mihai Gună şi Ionel Neagoe, administratorii societăţilor de transport implicate în transportul îngrăşământului fără măsuri de siguranţă. A fost nevoie de mai bine de patru ani pentru ca justiţia să-i tragă la răspundere pe cei trei care au fost condamnaţi pentru omor din culpă la câte patru ani de închisoare cu executare, printr-o sentinţă irevocabilă a Curţii de Apel Galaţi. Ei au mai fost condamnaţi să plătească familiilor victimelor şi răniţilor despăgubiri totale de 3,2 de milioane de lei şi 430.000 de euro.
Tot în memoria evenimentului petrecut la 24 mai 2004 în satul Valea Viei din oraşul Pătârlagele va avea loc o slujbă religioasă de pomenire la crucea ridicată de către pompierul supravieţuitor Ilie Simi în amintirea şi întru pomenirea camarazilor alături de care a participat la misiune în urmă cu 9 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.