Membrii Camerei Deputaților au acordat vot favorabil proiectului de lege propus de 174 de senatori și deputați prin care se vor reglementa modalitățile de protecție și dezvoltare inteligentă, durabilă și incluzivă a zonei montane.
Vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților, parlamentarul social democrat buzoian Dănuț Păle, a fost unul din cei mai fervenți susținători ai proiectului.
„Zona montană avea nevoie de această lege. 20% din teritoriul țării noastre este reprezentat de munte. Era necesar să venim cu un cadru legislativ care să pună în valoare resursele naturale și umane, să promoveze menținerea identității culturale, dar și să crească puterea economică la nivel local și implicit național. Toate acestea se pot face prin repopulare și încurajarea dezvoltării de afaceri la munte, fie că sunt centre de creștere, producție, procesare sau alte idei cu impact economic pozitiv”, a precizat Dănuț Păle.
Motivele care au stat la baza inițierii acestui act normativ au fost nevoia de a crea noi locuri de muncă în zona montană, necesitea unei mai bune valorificări a resurselor și susținerea agriculturii montane care se confruntă cu mai multe greutăți decât cea tradițională, de la câmpie, din motive care țin de poziționarea geografică.
Parlamentarii buzoieni au susținut de la început acest proiect care a primit 245 voturi favorabile din 274 deputați prezenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.