Camera Deputaților a adoptat, miercuri, cu 276 de voturi pentru și 2 împotrivă proiectul de lege privind înzestrarea forrțelor armate cu „Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare” HIMARS  (High Mobility Artillery Rocket Systems).

Proiectul de lege prevede atribuirea de către Guvernul României Guvernului SUA a contractelor de stat de tip scrisoare de ofertă şi acceptare pentru achiziţionarea a trei sisteme cu câte 18 instalaţii de lansare fiecare, incluzând, dar fără a se limita la asta, muniţie, elemente de comandă, control, senzor, suport logistic, mentenanţă, echipamente criptografice şi cu regim special, precum şi serviciul de instruire a personalului la toate nivelurile necesare.

„Modernizarea Armatei Române este unul dintre obiectivele majore din Programul de Guvernare, iar alocarea celor 2% din PIB pentru apărare a permis demararea celui mai ambițios program de înzestrare din ultimii ani.

Astăzi am făcut un nou pas pe acest drum prin adoptarea în Camera Deputaților a proiectului de lege privind achiziția a 54 de rachete HIMARS, necesare Forțelor Terestre pentru a înlocui vechile sisteme care nu respectau standardele NATO. Este vorba inclusiv de muniție, elemente de comandă, control, suport logistic, mentenanță și servicii de instruire a personalului.

Acest program se adaugă proiectelor privind achiziția sistemelor de rachete sol-aer Patriot, a blindatelor Piranha 5 sau a corvetelor multifuncționale. Sunt investiții majore, mai ales că o parte importantă din bani va rămâne în țară și va ajuta la revitalizarea industriei naționale de apărare”, a scris pe pagina sa de Facebook chestorul Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.