Unul dintre cele mai grave scandaluri din societatea noastră are în centru subiectul ofiţerilor acoperiţi ai serviciilor secrete infiltraţi în Justiţie, crede deputatul buzoian Adrian Mocanu.
„Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a dat tonul în această chestiune, susţinând că foarte multe dintre dosarele fostei Securităţi au rămas îngropate în arhivele instanţelor româneşti tocmai pentru că legăturile operative dintre magistraţii colaboratori ai Sistemului şi ofiţerii lor de legătură au rămas intacte. După aceste declaraţii incendiare, s-a iscat un mare scandal în care subiecţii principali, CSAT şi Consiliul Superior al Magistraturii, fac tot posibilul pentru a nu risipi ceaţă groasă aşezată deasupra acestei chestiuni”, este de părere deputatul buzoian.
Recent, CSAT a răspuns oficial în acest caz, negând posibilitatea existenţei acoperiţilor în Justiţie. Însă şeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, a lansat ideea imposibilităţii CSAT de a verifică situaţia reală din sistem. CSM se află, în lumina acestor noi dezvăluiri, într-o poziţie nu foarte confortabilă, la ultima şedinţa a acestui for existând opinii contradictorii chiar între magistraţi.
„Ceea ce citesc eu din toate episoadele acestui scandal este că, în primul rând, vorbim despre un subiect care macină din temelii credibilitatea Justiţiei. În al doilea rând, este clar că Statul român nu are capacitatea sau voinţă de a instrumenta o anchetă responsabilă, capabilă să facă lumina în acest caz. Consider că dacă Statul nu doreşte să elucideze acest scandal, trebuie obligat să o facă. Spun asta pentru că mişcarea de curăţire a clasei politice prin folosirea instrumentelor de forţă ale Statului, o mişcare de succes dacă este să ne uităm la rezultatele obţinute, trebuie să continue şi în celelalte zone ale societăţii româneşti. Nu doar politicienii trebuie să plătească pentru erorile făcute, ci şi instituţiile care s-au făcut vinovate de încălcarea Constituţiei şi a legilor româneşti. Sunt două instrumente prin care scandalul din Justiţie poate fi elucidat, fie prin înzestrarea Parlamentului cu mijloacele necesare de anchetă şi de monitorizare a activităţii Serviciilor, fie prin implicarea reală şi puternică a societății civile, care poate pune presiune pe organismele Statului în ideea demarării unei anchete reale în acest caz”, spune deputatul Adrian Mocanu.
În final, tânărul deputat social-democrat încheie spunând că societatea românească trebuie curățată în toate domeniile și cu toate riscurile.

1 COMENTARIU

  1. […] Unul dintre cele mai grave scandaluri din societatea noastră are în centru subiectul ofiţerilor acoperiţi ai serviciilor secrete infiltraţi în Justiţie, crede deputatul buzoian Adrian Mocanu. „Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a dat tonul în această chestiune, susţinând că foarte multe dintre dosarele fostei Securităţi au rămas îngropate în arhivele instanţelor româneşti tocmai pentru că legăturile operative dintre magistraţii colaboratori ai Sistemului şi ofiţerii lor de legătură au rămas intacte. După aceste declaraţii incendiare, s-a iscat un mare scandal în care subiecţii principali, CSAT şi Consiliul Superior al Magistraturii, fac tot posibilul pentru a nu risipi ceaţă groasă aşezată deasupra Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.