Gheorghe COMAN

Camera Deputaţilor urmează să se reunească, vineri la prânz, pentru a se pronunţa prin vot asupra cererii de încuviinţare a arestării preventive a lui Gheorghe Coman, după ce Comisia juridică a avizat favorabil, luni, solicitarea în acest sens.
Cererea ministrului Justiţiei, însoţită de solicitarea Parchetului de pe lângă ÎCCJ de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman, formulată în dosarul instrumentat de DNA, urmează să fie dezbătută în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor programată să înceapă la ora 12.00.
Secretarul Camerei Deputaţilor, deputatul Eugen Nicolicea, preciza luni că şedinţa de plen în care se va decide asupra solicitării de arestare preventivă a deputatului Gheorghe Coman va avea loc în 27 decembrie conform deciziei Biroului Permanent.
Nicolicea a fost întrebat dacă liderii grupurilor parlamentare au ridicat problema mobilizării parlamentarilor la şedinţa de plen, pentru întrunirea cvorumului, în condiţiile în care şedinţa este programată imediat după Crăciun. „Crăciun, ne-Crăciun, termenele sunt termene … eu întotdeauna am susţinut că regulamentele trebuie să fie respectate, chiar dacă ai situaţii neplăcute”, a răspuns Nicolicea. Deputatul a afirmat că în situaţia în care nu va fi întrunit cvorumul de şedinţă vineri în plenul Camerei Deputaţilor preşedintele de şedinţă va anunţa la momentul respectiv data următoarei şedinţe în care subiectul va fi repus pe ordinea de zi.
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, luni, solicitarea de arestare preventivă a deputatului Gheorghe Coman, cu 13 voturi „pentru” şi o abţinere. Vicepreşedintele comisiei, deputatul PSD Ciprian Nica, a precizat că pentru Gheorghe Coman a fost solicitată arestarea pentru o infracţiune de însuşire de foloase dintr-o funcţie de conducere politică într-un anumit partid şi nu ca deputat.
„Aşa cum vedeţi şi dumneavoastră nu are nimeni o superimunitate şi urmează plenul să stabilească, probabil se va încuviinţa cererea de arestare preventivă. Asupra motivelor de fapt şi de drept se va pronunţa numai instanţa, Parchetul de pe lângă ÎCCJ a venit numai cu o cerere de emitere a acestei acţiuni (…). El trebuie să convingă instanţa dacă poate sau nu să fie arestat, poate să fie cercetare şi în stare de libertate”, a afirmat atunci deputatul PSD. Nica a menţionat că, în şedinţa comisiei, deputatul Coman a susţinut că este nevinovat.
Deputatul Gheorghe Coman a declarat luni, la finalul audierii în Comisia juridică, că nu are de gând să-şi dea demisia din calitatea de parlamentar deoarece se consideră nevinovat.
El a fost întrebat de jurnalişti cum apreciază votul din Comisia juridică, for care a avizat favorabil solicitarea de arestare preventivă în cazul său. „Votul este clar, foarte bine, nu-i problemă, mă voi supune justiţiei”, a răspuns deputatul.
De asemenea, el a fost întrebat dacă nu se gândeşte să demisioneze în calitatea de deputat. „Niciodată, fiindcă eu nu sunt vinovat (…) Dacă demisionez mâine şi justiţia nu mă găseşte vinovat, ce facem? Dacă eu nu am luat nimic, absolut nimic?”, a replicat Coman.
Deputatul a mai fost întrebat ce aşteptări are de la colegii săi din Camera Deputaţilor la votul de vineri, din plen. „Mesajul meu e să-şi facă datoria de parlamentar (…) Justiţia să-şi facă datoria, colegii mei la fel”, a mai afirmat Coman.
Deputatul a negat că ar fi fugit de la flagrantul pus la cale de procurori, afirmând că nu a fost urmărit în ziua respectivă, dar a doua zi poliţiştii l-au căutat la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.