BADULESCU si PREDA
Deplasările prin județ făcute de politicieni înaintea și în timpul campaniilor electorale mai aduc, din când în când, și ceva beneficii pentru oamenii de rând. Așa s-a întâmplat și în urmă cu o săptămână cu ocazia unei deplasări în teren a copreședinților PNL Dorin Bădulescu și Cezar Preda care au găsit, într-un fief PSD, la Glodeanu Sărat, un cimitir vechi aflat într-o stare jalnică, prilej numai bun de declarații politice la adresa adversarilor politici.
Cimitir Glodeanu
Că starea cimitirului este deplorabilă și că nu era normal să se ajungă într-o asemenea situație nu contestă nimeni însă cu siguranță problema nu datează de 2-3 ani ci de mult mai multă vreme. Chiar și așa, inițiativa liberalilor de a face valuri legat de starea edificiului unde odihnesc peste 1000 de suflete, este una lăudabilă chiar dacă vine cu ceva întârziere.
„Săptămâna trecută am mers cu domnul copreședinte Bădulescu la o sărbătoare la Glodeanu Sărat și drumul către locul de desfășurare a evenimentului trecea printr-un vechi cimitir. Felul în care arată acest cimitir reflectă modul în care domnul deputat Marian Ghiveciu și primarul comunei Glodeanu Sărat își manifestă interesul și res¬pectul față de ceea ce înseamnă morții acestei comune. Primarul era interesat, de când și-a luat mandatul, să-și înmulțească averea cu peste 200 de hectare, cu mașini agricole, în același timp devalizând terenul de sport, punând taxă mare de acces la sala de sport, iar res¬pectul domniei-sale este zero față de ceea ce înseamnă viața unei comune. Am stat de vorbă cu ei, le-am atras atenția, au spus că este o problemă care nu este de interesul lor, ei au interese în zona agricolă, financiară, imobiliară, împreună domnul deputat și domnul primar”, a declarat deputatul Cezar Preda într-o conferință de presă.
Și pentru ca lucrurile să nu rămână doar la nivel de declarații, deputatul liberal a promis că va face tot ce îi stă în putință ca să găsească o rezolvare problemei de la Glodeanu Sărat și cimitirul vechi de peste 100 de ani să fie reamenajat.
„Voi face toate solicitările și intervențiile, atât la Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, la prefectul județului și la Ministerul Dezvoltării și Administrației, pentru că nu este posibil să vedem așa ceva. De fapt, eu cred că acest cimitir și starea acestui cimitir este, ca să facem o parabolă, starea județului nostru. Așa arată județul nostru, exact ca și cimitirul sătesc de la Glodeanu Sărat, cel din 1890. A fost ceva frumos, făcut cu res¬pect, ceva pios, iar noi am reușit, așa cum am reușit să distrugem și municipiul și județul, să distrugem și cimitirul în noua democrație”, a spus deputatul Cezar Preda.

2 COMENTARII

  1. Vedeti cum ii ia aparare lui Dragnea ? Acum se ocupa si inavutitul asta de morti – doi nemernici , lasa-ti javrelor mortii in odihna lor vesnica , ca va vine si voua sfarsitul !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.