Președintele PNL Buzău, deputatul Cristinel Romanescu, a prezentat, luni, într-o conferință de presă, rezultatele obținute la alegerile locale de filiala pe care o conduce.

Astfel, Partidul Național Liberal a intrat, în alegeri cu 7 primari în funcție, a pierdut două localități Puiești și Cătina și a câștigat alte cinci printre care Beceni, Chiojdu, Calvini, Scutelnici și Pardoși.

„Respect votul cetățenilor. Votul este dictat de conștiința fiecăruia. Rezultatul acestui vot nu reprezintă muncă fiecărui membru de partid PNL din județul Buzău. Salut, prețuiesc și respect muncă tuturor și eforturile fiecăruia. Va mulțumesc pentru încredere, pentru spiritul de echipa și pentru eforturile depuse. Faptul că avem 10 primarii PNL în județul Buzău înseamnă că încă suntem în faza de reconstrucție a organizațiilor locale, cu forțe proprii. Județul Buzău are de recuperat mult în ceea ce privește dezvoltarea și bunăstarea. Buzăul  este departe de ceea ce ar putea să fie și ce ar trebui să fie. Urez tuturor succes în noul mandat  și sper să aibă drept repere pentru dezvoltarea județului nostru județe precum Cluj, Bihor, Sibiu”, a spus Cristinel Romanescu în cadrul unei conferințe de presă.

Romanescu a admis că PNL și-ar fi dorit un număr mai mare de mandate, gândindu-se la 13-15 mandate de primar care chiar dacă nu au fost obținute au fost pierdute la mustață.

În ceea ce privește rezultatul candidatului la municipiul Buzău Cristinel Romanescu spune că deși a avut un program bun consideră că primarul Constantin Toma a știut să își „vândă mult mai bine marfa”.

„Nu înseamnă că Adrian Zoican nu a încercat să aibă o campanie foarte bine susținută și organizată dar probabil nu a știut să își promoveze foarte bine toate lucrurile pe care ar fi încercat să le facă și primarul în funcție a știut să își vândă marfa cum spune românul și astea sunt rezultatele. Un candidat mai bun nu am avut în PNL și astea sunt rezultatele. Sigur dacă nu ne gândim la diferență, Zoican este pe locul doi, este un rezultat onorabil și dacă nu ne uităm la număr de voturi PNL este clasat pe locul doi”, a declarat Cristinel Romanescu.

În ceea ce privește rezultatele la Consiliul Județean care nu sunt încă finale Romanescu recunoaște că  a fost o luptă grea împotriva lui Peter Emanoil Neagu pe care însă îl felicită pentru rezultatul obținut.

„În raport cu președintele Neagu pe care vreau să îl felicit ar părea că nu am un rezultat foarte bun dar să lupți împotriva consiliului județean cu 7 primari în funcție contra  a 80 de primari PSD  era foarte greu să aduni un număr suficient de voturi care să te plaseze mai sus”, a spus Cristinel Romanescu.

Nu în ultimul rând Cristinel Romanescu spune că se aștepta la niște rezultate mult mai bune în municipii și în orașul Nehoiu unde însă au câștigat detașat candidații PSD.

„Practic ne-am fi așteptat la rezultate mai bune la Nehoiu, Râmnicu Sărat și Buzău, cam aceste localități au tras în jos PNL. Așteptam un rezultat mai bun, nu a fost să fie, analizăm vedem unde am greșit și ce putem corecta în vederea alegerilor parlamentare. După alegeri mereu există și schimbări, și supărări dar vom vedea ce va fi”, a declarat Cristinel Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.