Începând cu 1 martie 2019, alocațiile de stat pentru copii vor crește. Semnificativ. Acest lucru se datorează exclusiv inițiativei și bătăliei duse de PNL  în Parlament cu Dragnea și Tăriceanu și cu PSD-ALDE.
Copiii între 0-2 ani vor primi 300 de lei lunar, iar cei între 2-18 ani, 150 de lei lunar.

Considerăm că este un pas important și normal de a arată respect pentru familie, pentru educație și pentru bunăstare.

Uimiți de rezultatul votului în plen, Dragnea, PSD și ALDE au mai făcut o ultimă încercare disperată de a deturna, manipula și confisca măsura PNL de creștere a alocațiilor de stat pentru copii.
Copiii reies vinovați de creșterea deficitului bugetar!
Tupeu ticălos, tipic conducerii actuale a PSD,  după ce tot Dragnea a pus copiii în opoziție cu bugetele unor instituții esențiale pentru  siguranța românilor. Până când, domnule Dragnea?

Tehnic vorbind, PSD a adus alocațiile pe terenul deficitului bugetar. PNL a indicat sursă de finanțare, sursă pe care au refuzat-o. Dacă au ajuns pe terenul deficitului este datoria lor acum, a guvernului PSD-ALDE, să țînă deficitul în frâu.
Nu copiii sunt sursă deficitului, nu alocația copiilor, nici familiile care își cresc copiii făcându-și calcule minuțioase, ci dezmățul bugetar făcut de Dragnea și compania, dezmăț care a îngrășat aparatul central cu toți tăietorii de frunze la câini, cu incompetenți și nași și fini.

Statul român are datoria să-și ocrotească, să-și protejeze copiii. Acesta este un drept Constituțional, căci cu așa ceva ar trebui să se ocupe Curtea Constituțională să apere, se se autosesizeze să judece, cu drepturi fundamentale înscrise în Constituție.
Constituția României prevede la articolul 49, alin.1 următorul drept:
“Copiii și tinerii se bucură de un regim special de protecție și de asistență în realizarea drepturilor lor.”

PNL, prin măsura creșterii alocațiilor a respectat un drept garantat prin Constituție.
Este ceea ce trebuiau să facă și nu au făcut PSD și ALDE la guvernare. Deși s-au angajat în programul de guvernare că vor face multe. Nu își respectă programul lor de guvernare, nu respectă Constituția, au votat de trei ori împotriva copiilor în ultimele 10 zile !

PNL va duce mai departe ceea ce a realizat astăzi pentru copiii României. E doar începutul. Nu există prioritate mai însemnata decât viitorul educat și plin de speranța al copiilor noștri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.