Camera Deputaților a aprobat miercuri, 28 februarie 2018, cu 264 de voturi, ceea ce a însemnat totalitatea deputaților prezenți, Hotărârea privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor Viitorul sectorului agricol şi al agriculturii.

Hotărârea subliniază necesitatea finanțării politicii agricole comune cel puțin la același nivel ca în prezent, deoarece un pilon de dezvoltare rurală puternic va asigura continuarea modernizării și crearea locurilor de muncă în zonele în care acest lucru este esential.

Deputatul PSD de Buzău, Dănuț Păle, care este vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, consideră că adoptarea acestei hotărâri este o ocazie foarte bună în care Camera Deputaților să își afirme poziția față de mai multe subiecte care privesc agricultura și domeniile conexe și apreciază ca oportună sublinierea faptului că ecologizarea se poate constitui într-o ocazie de a spori diversitatea produselor și serviciilor atunci când este coroborată cu o cunoaștere profundă a tehnicilor și condițiilor de piață.

În acest document plenul Camerei mai recomandă sprijinirea diversificării activităților agricole, prin folosirea resurselor genetice pentru a fi redusă vulnerabilitatea pieței la prețurile volatile dar și sprijinirea cooperării în cercetarea științifică și a parteneriatelor interdisciplinare între cercetătorii din domeniile agricole și cei din informatică.

Un alt punct pe care îl atinge Hotărârea adoptată este cel al educației digitale în domeniul tehnologiilor agricole. Prin aceasta s-ar putea promova agricultura practicată în mod inteligent  într-o epocă în care tehnologia și inovațiile determină toate procesele să aibă o rată crescută de precizie, predictibilitate și randament, adaugă deputatul buzoian.

Textul complet al Hotărârii poate fi consultat aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.