Explozia prețurilor la asigurările de Răspundere Civilă Auto  îi determină pe politicieni să ia atitudine și să încerce să plafoneze într-un fel prețurile care au explodat după ce societatea cu cel mai mare număr de polițe încheiate a intrat în faliment.

Astfel, deputatul buzoian Gabriel Avrămescu  spune că a inițiat o modificare legislative cu scopul de a plafona prețul RCA sperând să vină astfel în sprijinul șoferilor amatory dar mai ales al transportatorilor care sunt nevoiți, acum, să scoată din buzunar sume uriașe.

Pentru că #ÎmiPasă, am inițiat modificarea Legii RCA pentru blocarea exploziei prețurilor la polițe!
După ce ASF a ridicat licența #CityInsurance și a decis să formuleze cerere de faliment pe numele companiei de asigurări, creșterea prețurilor a devenit inevitabilă în condițiile în care City Insurance domina piața RCA până la momentul falimentului (70% din totalul camioanelor înregistrate în România).
Astfel că, majorarea de tarife a explodat afectându-i atât pe șoferii amatori, dar îndeosebi pe transportatori.
Schimbăm legea și, astfel, asiguratorii RCA vor fi obligați să nu depășească tarifele de referință ale #ASF, astfel că:
prețul de referință, actualizat din 6 în 6 luni de Autoritatea de Supraveghere Financiară, va funcționa ca nivel maximal al cuantumului polițelor de asigurare,aplicat atât persoanelor fizice, cât și juridice.
Modificarea legislativă urmărește, totodată, descurajarea asigurătorilor RCA de a majora tarifele polițelor prin sancționarea cu majorarea amenzii pentru faptele asigurătorilor RCA, de la50.000 lei la 500.000 lei pentru cei care nu se supun prevederilor legale.
***
Proiectul de lege se află, în prezent, la Senat, urmând să ajungă la Camera deputaților, forul decizional.
#RCA #ASF #preț, scrie pe pagina sa de Facebook, deputatul liberal Gabriel Avrămescu, președintele PNL Buzău.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.