Președintele PNL Buzău, deputatul Cristi Romanescu explică într-o postare pe pagina sa de Facebook cum urmărește alianța de guvernare să mărească taxele impozitele românilor. Modalitatea prin care guvernarea obligă autoritățile locale la majorarea taxelor încalcă, în opinia liberalului, „mai multe principii constituționale.”

„OUG 114 obligă autorităţile locale să crească taxele şi impozitele, Guvernul încalcând mai multe principii constituţionale,
Conform legii, fiecare autoritate locală are posibilitatea de a indexa impozitele şi taxele locale cu indicele de inflaţie. Majoritatea oraşelor şi comunelor din ţară nu fac acest lucru pentru a proteja cetăţenii, cu atât mai mult cu cât nu exista nicio repercusiune. OUG 114 a schimbat însă acest lucru şi stabileşte că dacă consiliile locale nu cresc taxele şi impozitele locale cu indicele inflaţiei, atunci pentru acestea se aplică nivelurile maximale din lege. Chiar dacă ar fi vrut să facă acest lucru, consiliile locale nu au avut timpul necesar pentru a se întruni şi vota înainte de încheierea exerciţiului financiar, deoarece termenul era deja expirat.
Codul fiscal oferă autorităţilor locale o marjă între care pot stabili aumite impozite locale, de exemplu în cazul clădirilor pot fi între 0.08% şi 0.2% din valoarea impozabilă. Ordonanţa pesedistă îi obligă acum pe toţi să se ducă la 0.2 chiar dacă impozitele pe care le votaseră erau mult mai mici. Astfel, românii ar putea plăti mai mult de dublu faţă de cât plăteau.
În mod evident, PSD-ALDE a urmărit să le crească taxele şi impozitele românilor fără să îşi asume însă acest lucru!” se arată în postarea de pe pagina oficială de Facebook a deputatului liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.