Deputatul liberal Cristinel Romanescu critică, într-o postare pe Facebook, proiectul de buget prezentat de Ministerul Finanțelor publice catalogându-l drept un buget „mincinos”.

„-Prin noua lege a bugetului, primăriile și consiliile județene nu mai au bugete de dezvoltare, ci doar bugete de funcționare, în cel mai fericit caz.
– Asta înseamnă stoparea investițiilor și cheltuirea bugetelor pentru partea socială
– Guvernul a pasat toată finanțarea sistemului social( persoane adulte cu handicap, copii cu handicap, drepturile asistenților personali ai persoanelor cu handicap de la nivelul municipiilor, orașelor și comunelor) și a personalului neclerical la nivelul primăriilor și al consiliilor județene.
-De exemplu: prin rămânerea integrală a veniturilor din impozite la nivel local, sumele rămân aceleași ca în 2018, se modifică doar modul de repartizare al “ sărăciei”.
Un municipiu, oraș sau comună împarte mai mult cu 17% ( îi cresc veniturile din impozite direct cu 17%) și trebuie să cheltuie mai mult cu 45% ( îi cresc cheltuielile cu partea socială)
Adică un minus de 28%!
La nivel de Consiliu Județean, statul finanța 90% din partea socială, acum această diferență trebuie acoperită de CJ.
Totodată sunt transferate ca obligație de plată către CJ și salariile personalului neclerical, care erau plătite în proporție de 80% de la bugetul de stat.
-Guvernul PSDragnea a tăiat și din sumele alocate programului “Laptele și cornul”.
-Este un buget mincinos prin care se iau banii comunitatilor locale”, a scris pe Facebook Cristinel Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.