Liberalii buzoieni critică construcția bugetului municipiului Buzău lansat în dezbatere publică timp de 15 zile și îndeamnă buzoienii să se implice pentru schimbarea modului de a risipi banii publici a echipei de la vârful Primăriei Buzău.

Președintele liberalilor buzoieni, deputatul Gabriel Avrămescu a prezentat, luni,  într-o conferință de presă modul în care municipalitatea  propune să cheltuie banii publici, mod care, iar în opinia acestuia, este unul total ineficient. În primul rând, spune liberalul Avrămescu, deși a majorat taxele si impozitele buzoienilor cu 50 până la 500% primăria prognozează că din încasarea taxelor si impozitelor va avea disponibile același sume ca si anul trecuț.

„ Deși s-au majorat impozitele, din previziuni observăm că sumele sunt identice cu cele de la execuția bugetară din anul precedent atât la persoane fizice cât și la persoane juridice” a spus deputatul Gabriel Avrămescu comparând cifrele publicate pe site-ul Primăriei.

De asemenea, liderul liberalilor buzoieni atrage atenția că prin modul de cheltuire al banilor administrația Toma nu face nimic pentru a opri plecarea tinerilor din oraș și spune municipalitatea ar trebui să se lupte pentru proiecte serioase.

„Stând și analizând toate proiectele astea pentru dezvoltare publică ce avem noi ca viziune în perioada următoare, aș vrea să vă răspund și la o întrebare care este buzele tuturor de ce pleacă tinerii din oraș. Cum putem să ținem tinerii în oraș. îi facem ca să le facem casa grădinarului, grajduri? Să facem cimitire? Așa ținem tinerii în oraș sau să facem o sală de conferințe la Dacia? Eu nu am văzut în toată proiecția asta bugetară măcar inserată ideea de parc industrial în municipiul Buzău. N-am văzut inserată ideea de locuințe pentru tineri de tip ANL deși Agenția Națională pentru Locuințe are programe în derulare pentru construcția unor astfel de imobile unor apartamente prin ANL. Ba mai mult am văzut la un moment dat într-o anexă că vrem să facem creșe prin fonduri europene. E un program deschis acum de Ministerul Dezvoltării pentru creșe e foarte bine că vrem să accesăm și fonduri europene dar să ne uităm și spre aceste finanțări care sunt la Ministerul Dezvoltării. Dar ca să vezi acuma trebuie să depunem proiecte și să intrăm într-o competiție serioasă că asta se întâmplă” a declarat deputatul Gabriel Avrămescu.

Totodată, Avrămescu atrage atenția că foarte mulți bani publici merg către clubul Gloria Buzău și spune că, în opinia sa, un buget de 1 milion de euro ar fi suficient și nu ar fi nevie de 3,5 milioane de euro pentru un club care nu are cine știe ce performanțe.

„La Gloria Buzău. în ultimii ani în perioada 2008-2021 au fost alocați 72.000 86.000 de lei. Asta înseamnă 15 milioane de euro dați din coadă din banii Guvernului. Pentru ce am risipit bani cu o echipă de fotbal care clar nu va promova niciodată în Liga întâi pentru că nu are voie risipim bani de fapt muniții aruncăm bani pe fereastră la o echipă de handbal unde nu numai că nu avem nici un jucător sau jucătoare din Buzău dar nu avem nici grupe de copii și juniori. Și ca să fie dezmățul până la capăt în 2021 dăm încă 3,2 milioane de euro. Da oare un milion de euro suficient pentru o echipă care este în play-off-ul Ligii a doua să bată la retrogradare spre liga a treia sau o echipă de handbal care nu aduce plus valoare orașului. Dar pe de altă parte schemele de personal TESA de la clubul Gloria Buzău. Oare cu cine or fi încărcate?”, a mai spus Avrămescu.

În final, deputatul liberal buzoian a transmis buzoienilor să uzeze de dreptul pe care îl au și să-i scrie primarului despre cum să cheltuie banii publici, atrăgând  atenția că dacă nu o vor face „echipa Metalurgica” ar putea falimenta orașul așa cum a făcut și cu celebra intreprindere buzoiană.

„Și cu toate astea mai aprobăm niște credite ca să mai îndatoram orașul ăsta pentru că rețeta Primăriei Buzău este rețeta Metalurgică. Așa ne place nouă se spunem la creditare și cheltuire nechibzuită pentru că ăsta e drumul cel mai sigur spre falimentul orașului. Dacă această rețetă Metalurgica și echipă Metalurgica nu va începe sa asculte și părerile buzoienilor mi e teamă că peste patru ani nu vom căuta decât soluții să salvăm orașul să nu intre în faliment și cred că a venit vremea. în care buzoienii, indiferent de ce culoare ar fi ei, dar mă adresez mai ales celor aproape 50.000 poate chiar 60.000 de oameni care nu au ieșit la vot, să-și spună punctul de vedere pentru că e momentul să-și spună punctul de vedere cum se va îndrepta orașul asta. Este  o responsabilitate față de copiii lor care peste 4 ani vor avea de ales între a pleca din orașul ăsta sau a rămâne în orașul ăsta. Este momentul în care buzoienii trebuie să și spună părerea și chiar invit pe pagina Primăriei și o să fac și reclamă Primăriei municipiului Buzău gratis, nu cum sunt obișnuiți dumnealor. Rog să transmit toată lumea câte un email la adresa cabinet.primar@primariabuzau.ro – este în dezbatere publică bugetul municipiului Buzău soarta municipiului Buzău. Dezvoltarea orașului este în mâinile cetățenilor orașului. Este momentul ca toți buzoienii să scrie un mail de trei patru rânduri să-și spună părerea. 5.000 -10.000 de oameni de oameni să vină să spună părerea pentru că în momentul de față o minoritate care nu e reprezentativă pentru orașul ăsta decide și cheltuiește banii orașului pe niște proiecte megalomanice. Și nu numai că-i cheltuiește îi risipește și ne vom trezi peste patru ani că vor trece pe lângă noi toate oportunitățile de dezvoltare. și atunci stau și mă întreb toți cei care suntem aici. Noi când vom lua atitudine. Pentru că. De patru ani de zile de când oamenii este acum după orașul nu facem altceva decât să stăm pe margine și să ne dăm cu părerea. Haideți să ne implicăm!”, a încheiat Avrămescu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.