Deputatul PSD de Buzău, Adrian Mocanu, a încercat astăzi la ședința grupurilor parlamentare ale PSD și PNL să ridice problema situației tensionate din USL Buzău, el fiind întrerupt de Victor Ponta, care a spus că aceste lucruri se discută la partid.
Potrivit Mediafax, la finalul şedinţei grupurilor parlamentare reunite ale PSD şi PNL, tânărul deputat, Adrian Mocanu, a intervenit la microfon, ridicând problema relaţiei tensionate din USL Buzău, după ce liderii de la București au decis ca liberalul Cristi Bîgiu să fie candidatul USL la Consiliul Județean, nu social democratul Victor Mocanu.
„Asta doream şi eu să mai spun, că problemele evidente şi inerente care au apărut în ultima vreme în unele locuri vor fi discutate de conducerile celor două partide…”, l-a întrerupt Ponta pe Adrian Mocanu.
„Domnule preşedinte, mă scuzaţi, dar dacă tot trebuie să fim ca fraţii, nu ar trebui să le spunem aici, în familie?”, a răspuns Mocanu.

„Nu, nu te supăra, sau dacă te superi, asta e…”, a reluat Ponta.
„Nu este vorba de supărat…”, a replicat Mocanu.

„Nu, ascultă-mă puţin, poţi să nu mai vorbeşti peste mine? Orice problemă de la Buzău o discutăm la partide, cu conducerile celor două partide, ne vom întâlni, nu la grupurile parlamentare”, a răspuns Ponta, încheind astfel subiectul.

Joi, liderii USL au anunțat că la Buzău candidatul pentru Consiliul Județean este liberalul Cristi Bîgiu. Social democrații au ieșit imediat la atac, spunând că, la Buzău, USL nu a mai funcționat după ce senatorul Bîgiu a anunțat că și el este interesat de șefia miniparlamentului județean. La o zi de la anunțul șefilor de la București ai USL, social-democraţii buzoieni au anunţat că nu recunosc candidatura liberalului Cristi Bîgiu la Consiliul Judeţean şi i-au cerut liderului Victor Ponta să reanalizeze situaţia şi să revină asupra deciziei. De departe, cel mai înrăit susținător al lui Victor Mocanu a fost Constantin Boșcodeală care l-a susținut până în ultima clipă la negocierile de la București. De altfel, la finele săptămânii trecute, liderul PSD Buzău a anunțat că îl va sprijini pe Mocanu să candideze pe liste separate, sub sigla PSD.
În replică, senatorul PNL Cristi Bîgiu a precizat că Victor Mocanu nu poate candida la alegerile de anul viitor sub sigla PSD pentru Consiliul Județean, însă o poate face ca independent ori din partea altui partid.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.