Deputatul Cristinel Romanescu, președinte al PNL Buzău anunță într-o postare pe ăagina sa de Facebook că Guvernul PNL a decis îmbunătățirea reglementărilor pentru progrtamul IMM Invest. Astfel, poitrivit deputatului buzoian, măsurile au fost luate pentru a sprijini economia românească și antreprenorii români aceasta fiind una din prioritățile guvernului liberal.

„ • În primul rând, s-au eliminat două bariere: se renunță la cerința de a institui ipotecă legală asupra bunurilor mobile și imobile, asta deoarece oricum statul garantează 80-90% din credit, deci nu este nevoie de o garanție suplimentară și s-a eliminat elementul care spunea dacă ai fost sau nu influențat de pandemie.

  • Practic, extindem posibilitatea tuturor companiilor să solicite aceste credite, fie că au fost sau nu afectate direct de pandemie și de măsurile luate pentru a stopa extinderea acestui virus. Tocmai de aceea, Guvernul a solicitat celor de la Fondul de Garantare să dialogheze permanent cu băncile, astfel încât să fluidizeze toate procedurile și să grăbească viteza de aprobare a creditelor, că acesta este de fapt obiectivul nostru.
  • IMM Invest s-a dovedit un proiect de succes: până acum, aproape 59.000 de companii au aplicat pentru un credit garantat de stat prin acest mecanism și au fost aprobate 1441 de credite de Fondul de Garantare. Evident, în sistemul financiar-bancar sunt aprobate mult mai multe credite, acestea fiind în evaluarea fondului de garantare.
  • Valoarea garanțiilor oferite este de aproximativ un miliard de lei, din totalul de 15 miliarde.
  • Pe lângă aceste măsuri, Guvernul continuă să finanțeze corect și cu atât cât este nevoie necesarul de bani pentru autoritățile locale care au fost implicate în lupta cu efectele pandemiei.
  • S-au alocat 600 de milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor efectuate de către diverse instituții publice centrale sau locale în această perioadă, mai exact pentru decontarea sumelor cheltuite pentru carantină și alte măsuri în domeniul sănătății.”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul Cristinel Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.