imagine de arhivă
Ieri după-amiază, muncitorii de la RAM care săpau pe strada Bistriţei, foarte aproape de sediul Fundaţiei Sfântul Sava au rămas șocați când au descoperit în cuva utilajului un craniu uman. Cînd au privit cu atenție în groapa formată erau mai multe oseminte așa că au oprit imediat lucrul și au anunţat autorităţile.
Criminaliștii buzoieni au sosit imediat la fața locului pentru a demara cercetările. Ei trebuie să stabilească vechimea osemintelor descoperite de angajații Regiei iar în funcție de asta vor decide dacă cercetarile sunt de competența Poliției sau a istoricilor. În cursul zilei de astăzi sunt așteptați în zonă și arheologii care vor decide dacă descoperirea are sau nu valoare istorică. Dacă se va ajunge la concluzia că în zonă ar mai putea exista astfel de resturi umane, provenite din vremuri străvechi, lucrările începute de Regia Autonomă Municipală în zona centrală a orașului vor fi oprite până la finalizarea cercetărilor făcute de istorici.
Nu este pentru prima dată când, la Buzău, muncitorii descoperă pe șantiere oseminte umane. În urmă cu doi ani o descoperire similară a fost făcută de muncitorii care demaraseră construcția la noua maternitate de pe strada Victoriei.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.