Autoritățile se pregătesc intens pentru a marca, la 17 mai, Ziua Eroilor printr-o serie de manifestări fără precedent la Buzău. Pentru asigurarea ordinii au fost de asemenea convocați un număr impresionant de forțe de ordine iar circulația pe mai multe artere din Buzău va fi restricționată în zilele de 16 și 17 mai pe durata desfășurării evenimentului. Chiar dacă președintele nu a confirmat încă participarea la Buzău iar premierul a anunțat deja că nu va veni la Buzău autoritățile se organizează pentru a primi așa cum se cuvine ceilalți invitați atât din țară cât și de peste hotare.

Astfel, pentru asigurarea unui climat potrivit semnificației acestei sărbători și bunei derulări a ceremoniei militare și religioase de omagiere la Cimitirul Eroilor, Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Matei Basarab” Ploiești și Inspectoratul Județean de Jandarmi Buzău, vor angrena peste 270 de jandarmi, iar din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, respectiv Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Buzău, vor fi angrenaţi peste 160 de poliţişti şi peste 60 de pompieri cu 18 autospeciale de intervenție. De asemenea, Direcţia de Poliţie Locală Buzău va acţiona cu peste 50 de poliţişti locali.

Potrivit atribuţiilor legale, Jandarmeriei Române îi revine sarcina organizării efectivelor proprii, cât şi rolul integrator al tuturor structurilor M.A.I. care vor acţiona în zilele respective sub coordonarea unui Comandament Operaţional Judeţean dispus la sediul I.J.J Buzău.

De la începutul Primului Război Mondial şi până în august 1918, Jandarmeria Română a jertfit 150 de oameni, iar alţi 129 de jandarmi au fost luaţi prizonieri, printre eroi numărându- se şi jandarmi încadraţi în subunităţile de pe raza  juudeţului Buzău. În acest context, Jandarmeria Română îşi manifestă recunoştinţa prin participarea la parada militară cu un detaşament special de gardă, echipat în tinuţă cu elemente specifice instituţiei în aceea perioadă, precum şi o subunitate de cavalerie, specialitate ce duce mai departe o tradiţie ce datează încă de la 1850, anul înfiinţării Jandarmeriei Române.

Pentru buna desfăşurare a evenimentelor ce vor avea loc în perioada 16-17 mai 2018 pentru sărbătorirea Zilei Eroilor, pe raza municipiului Buzău vor fi impuse următoarele restricţii de circulaţie:

  • În ziua de 16.05.2018, în intervalul orar 08.30 – 12.30 – se va închide bld. Unirii, între intersecţiile DN2 E85 – bld.Unirii şi bld. Unirii – bld. Mareşal Averescu;
  • De asemenea tot în ziua de 16.05.2018, în intervalul orar 21.00 – 23.00 –  vor fi impuse restricţii de circulaţie pe sensul de mers Piaţa Daciei – Aleea Trandafirilor – bld Unirii – Cimitirul Eroilor şi se va închide bld. Unirii între intersecţiile DN2 E85- bld. Unirii şi bld. Unirii – bld. Mareşal Averescu;
  • În perioada 16.05.2018, ora 13.00 – 17.05.2018, ora 19.00– va fi închis bld. Mareşal Averescu pe sensul de mers Crâng către Gară, de la poarta de acces în Parcul Crâng până la intersecţia cu bld. Unirii;
  • Iar în ziua de  05.2018 în intervalul –  08.00 – 19.00 – va fi închis  B-dul Calea Eroilor, între intersecţiile DN2E85 – bld. Unirii şi bld. Unirii-bld. Mareşal Averescu.

Pe timpul tuturor activităților dedicate aniversării Centenarului României şi comemorării Primului Război Mondial din perioada 14 – 18.05.2018, efectivele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Neron Lupașcu” al județului Buzău vor acționa în colaborare cu celelalte structuri MAI pentru prevenirea apariției unor situații de urgență, stingerea incendiilor, evacuare, acordare prim ajutor medical și descarcerare, în funcție de solicitări/situații apărute.

De asemenea, pentru ceremonia militară din data de 17 mai în dispozitivul de defilare vor prezenta onorul 60 de salvatori, totodată fiind organizate o expoziție de tehnică de intervenție și un punct de informare documentare.

Jandarmeria reamintește participanţilor la adunarea publică faptul că au următoarele obligaţii:

  • să respecte recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice, împuterniciţii acestora sau organele de ordine.
  • să se abţină de la acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a adunărilor publice şi să nu incite la asemenea acţiuni prin viu grai, manifeste sau alte mijloace audiovizuale.
  • să nu introducă sau să aibă, în timpul adunărilor publice arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a adunărilor publice.
  • să părăsească imediat adunările publice sau locul unde acestea se desfăşoară, când au fost somaţi de către organizatori, împuterniciţii acestora sau organele de poliţie.
  • să nu participe la adunări publice în stare de ebrietate, să nu consume şi să nu distribuie băuturi salcoolice sau droguri.

Este interzis ca persoane sau grupuri de persoane care nu au legătură cu adunarea publică organizată să se infiltreze în rândul participanților, cu scopul de a tulbura buna desfăşurare a acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.