Geta BURDUCEA

Mai puțin de o treime din elevii de clasa a opta care au susținut simularea la evaluarea națională au obținut note peste 5.00 la matematică, în timp ce la română, procentul celor care au luat cel puțin nota de trecere este de circa 80 la sută.
Potrivit inspectorului școlar general adjunct al IȘJ Buzău, profesorul Geta Burducea, rezultatele obținute de elevii buzoieni de clasa a opta la simularea evaluării naționale sunt îngrijorătoare, mai puțin de o treime din cei care au susținut testarea la matematică obținând note peste 5.00.
„Rezultatele sunt îngrijorătoare. La matematică avem un procent de promovabilitate de 32%, comparativ cu 50% cât am avut anul trecut la examenul de evaluare din vară”, a declarat Geta Burducea, inspector şcolar general adjunct.
Sursa citată a declarat că la această situație s-a ajuns din cauza dezinteresului copiilor în ceea ce privește pregătirea pentru evaluarea națională în condițiile în care în județul Buzău de mai mulți ani numărul locurilor la liceu este egal sau îl depășește pe cel al absolvenților de gimnaziu iar distribuirea pe aceste locuri se face indiferent de notele obținute la evaluările naționale.
„Nu ne surprinde acest rezultat, având în vedere că Evaluarea Naţională nu reprezintă o miză pentru foarte mulţi dintre elevi. Indiferent de nota pe care o obţin la aceste evaluări, absolvenții de gimnaziu sunt admişi la liceu pentru că numărul locurilor scoase la concurs este mult mai mare decât cel al pretendenților”, a precizat Geta Burducea, inspector şcolar general adjunct.
În ceea ce privește simularea la limba română, procentul celor care au fost notați cu medii peste 5.00 este de 79 la sută față de un procent de 85 la sută cât s-a obținut la examenul propriu zis din vara anului trecut.
Un număr de 4230 de elevi de clasa a opta din județul Buzău au fost testați la matematică și română în cadrul simulărilor pentru evaluarea națională din vară.
Cristina DINULESCU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.