Credeți că cineva, orice om normal la cap, își făcea vreo iluzie că trupa galactică a lui Xavi Pascual se putea împiedica în Sala Sporturilor din Buzău? Chiar dacă veneau aici fără câțiva dintre jucătorii lor de referință, dar cu o întreagă garnitură de vedete care ar putea câștiga Superliga Zimbrilor la pas de croazieră! Iar trupa noastră juca din nou fără Pelidija și Glendza, ambii accidentați înaintea meciului cu Steaua, ambii cu gips la mâna și piciorul drept.

Nu au fost deloc timpi morți în prima parte, s-a marcat pe bandă rulantă la o poartă și la cealaltă, iar dacă nu ar fi fost cele șase (!!!) parade ale lui Eugen Crăciunescu în poarta noastră, plus ratările de la poarta bucureșteană, se putea consemna un scor fluviu fără probleme, de 40-45 de goluri. Și, da, ați citit bine, pentru Buzău a apărat tot meciul cel mai tânăr dintre cei trei gardieni ai buturilor, o idee curajoasă a lui Pero Milosevic, tocmai pentru a-i da un impuls pozitiv puștiului său. Care l-a răsplătit de o manieră impresionantă, nu mai puțin de 11 șuturi parate până la finalul jocului cu o medie de 35 la sută, una de mare campion!

Să mai spunem că Florin Bejinariu și Liviu Mironescu își înfruntau fosta lor echipă de dinaintea transferului la trupa Buzăului, cel de-al doilea fiind chiar căpitan al câinilor roșii în urmă cu 5-6 ani! Ambiții mari, așadar, iar toate duelurile cu apărătorii adverși erau la limita regulamentului și pline de scântei.

N-aș fi vrut să mai scriu nimic despre cuplul ghiță-topliceanu din Constanța, care a fluierat acest meci, dar pentru că au fost mici ca și prestație, la fel vom proceda și noi cu scrierea numelor lor. Nici nu merită prea multă atenție, că le-au dat ei bucureștenilor și ce li se cuvenea, dar și extra-bonusuri cu faulturi în atac în loc de 7m și eliminare și tot așa… Dar, spre dezamăgirea noastră, se pare că acest curent contra al modului de a fi arbitrați în campionat a devenit tot mai familiar, parcă și vântul din preajma sălilor de meci este controlat și dirijat împotriva băieților de la HC, mama ei de viață!

Diferența de 11 goluri de la finalul partidei s-a conturat abia din minutul 47 încolo, după o serie de atacuri ratate ale băieților lui Pero și contrelor finalizate cu success de câinii roșii din Capitală. O diferență normală, banca noastră a folosit în repriza secundă mai mulți dintre băieții care joacă puține minute de obicei, dar a fost mai bine așa, să-și testeze și tinerii forțele contra unor monștri de nivelul unor Banour, Mamdouh, Humet sau Ghionea!

Iar faptul că în Buzău a venit unul dintre cei mai de succes antrenori din întreaga istorie a handbalului mondial, dinamovistul și selecționerul Xavi Pascual, nu a putut decât să nască o emulație fantastică în rândul tinerilor care l-au așteptat în fața autocarului pentru fotografii și autografe.

Sâmbăta viitoare, pentru lupii noștri urmează al treilea duel de foc consecutiv, la Baia Mare contra lui Minaur. Nici aici nu sunt șanse foarte mari pentru aducerea unor puncte, vom fi lipsiți în continuare de aportul băieților cu probleme medicale, dar suntem siguri că toți ceilalți membri din haită vor lupta pentru fiecare minge și pentru fiecare metru de teren!

M. Durlea/G. Ivan/L. Manea            

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.