Cu sabia deasupra capului! Cam așa sunt directorii Spitalului Județean Buzău, pe care președintele Consiliului Județean, Victor Mocanu i-a cam arătat cu degetul, pentru situația în care a ajuns cea mai mare unitate spitalicească din județ. Spitalul este înglodat în datorii, abia mai are cu ce asigura medicamente și minimul de materiale sanitare, în timp ce furnizorii bat la ușă pentru datorii iar facturile la utilități sunt cu greu suportate.
Președintele Consiliului Județea, Victor Mocanu, a atras atenția că dacă nu va reuși să scoată spitalul din această situație gravă, conducarea unității medicale ar putea fi schimbată, iar la cârmă ar putea veni ă o firmă privată care să se ocupe mai bine de partea de management.
În replică, directorul Spitalului Județean, medicul Doru Nicolescu susține că nu are cunoștință de o asemenea intenție a Consiliului Județean, sub tutela căruia se află unitatea pe care o conduce, însă o decizie privind schimbarea managerilor nu poate fi luată fără ca actuala echipă să fie informată, spune acesta.
”Datoriile noastre actuale se ridică la circa 70 de miliarde de lei vechi. Ne târâm de pe o zi pe alta cu banii puțini care ne vin. Nu sunt probleme organizatorice ori de manageriat care să ne fi dus în această situație, ci doar banii sunt puțini. Nu știu oricum de nici o intenție a președintelui CJ Buzău de a aduce o firmă privată la conducere însă acest lucru nu se poate face fără să fim anunțați și noi. Oricum, dacă dumnealui crede că aceasta e soluția care să scoată din impas spitalului, foarte bine”, a declarat managerul Spitalului Județean Buzău, medicul Doru Nicolescu.

Spitalul Județean Buzău se află într-o situație complicată, din cauza datoriilor. Unitatea medicală a ajuns în situaţia de a nu mai putea suporta nici facturile la utilităţi. Pentru că risca să rămână fără curent, conducerea spitalului a solicitat recent Consiliului Judeţean 300 de milioane de lei vechi cu care să achite datoria către Electrica. Ieri, consilierii judeţeni au aprobat alocarea sumei respective dar şi a 500 de miliaerde de lei vechi, sumă ce revine spitalului din încheirea contractului pe anul acesta cu Casa de Asigurări. Problemele financiare ale Spitalului Judeţean nu sunt rezolvate însă odată cu suplimentarea bugetului, au spus-o la la unison atât reprezentanţii Consiliului Judeţean, ordonatorul de credite al spitalului cât şi managerii unităţii medicale.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.