UPDATE: Alte 2 profesoare implicate în desfășurarea examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă din 2013, au fost reținute pentru 24 de ore. Este vorba despre Mirela Stanciu profesoară de informatica la Liceul Sportiv și Ionelia Lință profesor de chimie la Nenițescu, ambele îndeplinind atunci, potrivit avocatului lor, activitate de secretariat. Cele două alături de Robert Harabagiu de la Colegiul tehnic au fost reținute și vor fi duse în arestul Poliției, urmând ca mâine procurorii să decidă dacă cer sau nu arestarea lor preventivă.
Potrivit avocatului, cele două profesoare sunt acuzate de abuz în serviciu.
Potrivit unor surse, în cazul altor trei profesori, respectiv fosta soție a lui Robert Harabagiu, Anca Harabagiu, și profesoarele Anişoara Toader şi Cristina Drugă s-ar fi dispus cercetarea sub control judiciar.

Directorul Colegiului Tehnic din Buzău, profesorul Robert Harabagiu, a fost reținut pentru 24 de ore, în urma descinderilor și audierilor care vizează mai multe cadre didactice din județ, bănuite de fapte de corupție săvârșite în timpul bacalaureatului 2013, sesiunea august-septembrie.
Harabagiu a fost scos din sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău după mai multe ore de audieri. El a fost scos încătușat, peste cătușe având așezată o haină pentru a masca cumva situația în care se află. Nu este exclus ca și alte cadre didactice să fie reținute după audierile de miercuri.
POtrivit procurorilor, se fac cercetări față de mai multe cadre didactice care au făcut parte din Comisia de bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2013 și care au avut calitatea de profesori corectori, sub aspectul infracțiunilor de abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale și infracțiuni de corupție.
Sesiunea de bacalaureat august-septembrie 2013 a fost organizată conform reglementărilor în vigoare la Centrul de Evaluare Zonală din județul Buzău de la Liceul cu program sportiv din municipiul Buzău. Procurorii instrumentează cauza cu sprijinul I.P.J. Buzău, Serviciul Județean Anticorupție Buzău, beneficiind de suportul tehnic și informativ de specialitate al S.P.I”, dosarul actual fiind disjuns din cel în care a fost trimis deja în judecată fostul director al liceului din Vernești.
Revenim cu detalii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.