Mişcări de trupe în direcţiile agricole din ţară.
Prin ordin al ministrului Agriculturii, şefii direcţiilor agricole din toată ţara vor fi delegaţi pentru o perioadă determinată să-şi facă treaba într-un alt judeţ. De pildă, şeful Direcţiei Agricole Buzău, Cosmin Florea, a fost detaşat pe o perioadă determinată, cel mai probabil pentru 4 luni, la Satu Mare. Transferul face parte dintr-un plan mai amplu al ministerului de resort prin care toţi şefii Direcţiilor Agricole din ţară vor prelua frâinele agriculturii dintr-un alt judeţ. După plecarea lui Florea la Satu Mare, în cazul în care va accepta oferta impusă de la Bucureşti, soarta agriculturii buzoiene va fi preluată de şeful Direcţiei Agricole din Tulcea.
Cosmin Florea este director al Direcţiei Agricole de circa un an de zile. În cazul în care nu vor respecta decizia impusă de ministrul Agriculturii şi nu se vor conforma în cel mai scurt timp, şefii direcţiilor agricole din ţară vor fi demişi.
Masura vine ca urmare a excluderii Partidului Conservator de la repartițiile pe posturile de șefi ai instituțiilor deconcentrate. La nivel național s-a stabilit ca PC să obțină 10 la sută din posturile de conducere de la nivelul instituțiilor deconcentrate dar în urma discuțiilor posturile respective au fost împărțite, cu mici excepții, doar între PSD și PNL.
Astfel, Daniel Constantin, ministrul conservator al Agriculturii, urmărește practic să-i determine pe actualii șefi să demisioneze după ce premierul Victor Ponta a declarat că „ministrul Agriculturii are deplină libertate să-şi facă echipa de conducere, inclusiv în judeţe”.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.