Discursul preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, la deschiderea lucrărilor şedinţei de astăzi, în care s-a aprobat organizarea unui referendum local, a surprins audienţa, prin aceea că vorbitorul a fost la un pas de a izbucni în lacrimi. În timp ce prezenta consilierilor argumentele pentru care consideră că populaţia Buzăului trebuie să fie consultată pe tema desfiinţării judeţului, Victor Mocanu a fost la un pas de a lăcrima, în timp ce timbrul vocii îi era vizibil afectat de emoţii. „Am fost emoţionat pentru că i-am văzut pe salariaţii Consiliului Judeţean, dimineaţă, mulţi tineri, gîndindu-se ce vor face ei dacă judeţul se va desfiinţa, ce vor face. Poate le răspunde Traian Băsescu”, a declarat, la finalul şedinţei, preşedintele Consiliului, Victor Mocanu.

Decizia de organizare a unui referendum local, pe 17 iulie, pe tema desfiintarii judetului, a fost aprobată, astăzi, de consilierii PSD-PNL care deţin majoritatea, în timp ce aleşii democrat-liberali au lipsit de la şedinţă. În timpul lucrărilor, Victor Mocanu i-a indicat, nominal, pe consilierii absenţi spunînd că lipsa lor de la şedinţă este un gest care nu le poate face cinste: „Sunt oameni care nu se interesează de soarta locuitorilor Buzăului şi nu-i interesează modul în care aceştia vor continua să trăiască şi să muncească.”

După şedinţă, prefectul de Buzău, Paul Beganu, a anunţat că este hotărît să blocheze organizarea referendumului local pe 17 iulie: „După ce voi vedea hotărîrea Consiliului, astăzi, mă voi consulta cu juriştii Instituţiei Prefectului. Ideea este clară pentru mine. Referendumul nu îşi avea rostul, în momentul de faţă, motiv pentru care voi promova acţiune în instanţa de contencios şi voi cere suspendarea hotărîrii. Voi informa şi preşedintele Tribunalului pentru a nu demara acţiunile din programul de pregătire a referendumului.”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.