ViscolZapadaBuzau-5

 

UPDATE 8.30: Iarna continuă să își facă de cap în județul Buzău. Conform informărilor venite de la COmitetul Județean pentru Situații de Urgență âncepând cu ora 7.30 încă un drum județean a fost închis circulației din cauza vântului care suflă cu putere și spulberă zăpada adunată pe câmp. Este vorba despre o porțiune de 5 kilometri din DJ 220  care leagă localităţile Poşta Câlnău – Boboc Gară între km 33 + 00 şi 38 + 00.

Toodată, au apărut și primele avarii la rețeau de alimentare cu energie electrică iar localitatea Merei aflată la aproximartiv 20 de kilometri de municipiu este alimentată doar parțial cu energie electrică. Astfel, 186 de locuințe și 7 posturi de transformare sunt nealimentate  și așteaptă ca echipele de la Electrica să remedieze situația.

 

 

 

Apar primele efecte ale iernii grele prognozate de meteorologi, la sfârșitul lunii ianuarie. Circulația pe DN 22 Râmnicu Sărat-Băile a fost închisă sâmbătă dimineață, începând cu ora 6.00. Autoritățile au luat această decizie din cauza viscolului puternic și a vizibilității extrem de reduse. Tronsonul a fost închis până la Băile, între km 0+00 și km 30+00, drept pentru care în Brăila polițiștii nu permit accesul șoferilor pe DN 22 decât până la limita cu județul Buzău.

Tot din cauza viscolului, începând cu ora 6.30, a fost închis DJ 214 între localitățile Caragele și Rușețu. Potrivit reprezentanților ISU Buzău, la ora 7.30, în județul Buzău nu ar exista situații critice, cu mașini blocate ori oameni înzăpeziți, o atenție deosebită acordându-se oamenilor fără adăpost care au fost adunați de pe străzi și duși la centrul din subordinea Primăriei.

Din informaţiile primite de la Staţiile Meteorologice din judeţul Buzău, la ora transmiterii acestei știri, în jurul orei 7.30,  se semnalează viscol cu rafale de vânt cuprinse între 9 – 13 m/s, temperatura în municipiul Buzău  – 7º C iar  la Rm. Sărat se înregistrează -7,3º C.

Toate localitățile sunt alimentate cu energie electrică, însă nu este exclus ca în perioada următoare să apară avarii la rețelele electrice, având în vedere fenomenele meteo prognozate până duminică seară.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.