Fostul președinte al PSD Buzău, doctorul Ion Vasile, și-a depus, miercuri, candidatura pentru un nou mandat în fruntea partidului pe care l-a condus timp de 20 de ani. Alături de el s-au aflat în calitate de susținători deputații Marian Ghiveciu și Adrian Mocanu dar și senatorul Victor Mocanu.
Ion Vasile a ajuns la sediul organizației județene a PSD în jurul orei 9.30, și-a înregistrat la secretariat candidatura pentru funcția de președinte dar și un document prin care, în calitatea sa de candidat, solicită partidului detalii despre organizarea și desfășurarea conferinței județene de alegeri despre care spune că a aflat că va fi organizată pe data de 19 septembrie din surse neoficiale.

„Am fost la IML am constatat că sunt viu, mi-au dat un certificat și am considerat că în democrația internă a partidului trebuie respectat și dreptul de a alege și de a fi ales. Din aceste considerente și pentru că nu îmi e indiferent ce se întâmplă în PSD după ce am condus această organizație timp de 20 de ani, am decis că vreau să fiu ales sau să nu fiu ales într-o conferință transparentă fără intervenția nimănui. Suntem o echipă mare care dorim reașezarea și revenirea la niște norme de comportament etice. Am depus candidatura fără a avea o înștiințare că pe 19 se organizează o conferință județeană, am depus candidatura cu speranță că ne vom putea confrunta în condiții egale”, a declarat fostul senator IOn Vasile.
În plus, fostul șef al social-democraților buzoieni a acuzat gruparea Boșcodeală că nu a făcut publice detaliile organizării conferinței județene și în acest sens a depus la registratura partidului o cerere prin care solicită o serie de lămuriri în baza cărora să poată demara campania electorală internă. De asemenea, doctorul Ion Vasile a anunțat că niciunul dintre susținătorii prezenți alături de el, respectiv deputații Marian Ghiveciu și Adrian Mocanu și senatorul Victor Mocanu, nu vor să candideze pentru nici o funcție executivă în partid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.