Doi absolvenți de liceu de la Râmnicu Sărat au fost scoși astăzi din sălile de examen pentru că au încercat să copieze și au fost surprinși de profesorii supraveghetori.
Potrivit inspectorului școlar general al IȘJ Buzău, profesorul Florina Stoian, cei doi tineri au fost prinși cu copiuțe asupra lor, astfel că supraveghetorii nu au stat pe gânduri și i-au exclus imediat din examen. Abia pese două sesiuni vor mai avea voie să intre în bac cei doi absolvenți de liceu care au riscat și au pierdut.
Alți 249 de liceeni dintre cei 1459 înscriși la proba de astăzi a profilului au absentat, potrivit generalului de la IȘJ, Florina Stoian.
Că vara a fost perioada distracţiilor pentru absolvenţii de liceu, indiferent dacă au luat sau nu bacalaureatul în prima sesiune, au recunoscut-o chiar cei care acum sunt în febra examenelor. La finalul examenului de astăzi, cei mai mulți dintre absolvenții de liceu de la Buzău au declarat că subiectele la matematică au fost extrem de dificile, ceva mai relaxați ieșind cei care au dat testarea la istorie.
După examenul de astăzi, aspiranţii la o diplomă de bacalaureat mai au un singur hop de trecut: examenul de vineri, proba la alegere a profilului. Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului vor fi afişate duminică iar cele finale, după contestații, pe 7 septembrie.
La prima sesiune a bacalaureatului, la Buzău procentul de promovabilitate a fost de 54%.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.