Doru IUGA
UPDATE:

Patru reprezentanţi ai publicaţiei „Atac de Argeş” au fost reţinuţi de Biroul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Piteşti, într-un dosar vizând infracţiuni de şantaj, complicitate la şantaj, tâlhărie şi favorizarea infractorului. Este vorba despre fostul director al OTV, Doru Iuga, de soția lui Florin Paraschivescu, Oana Galanton-responsabil cu publicitatea, și de jurnaliștii Alin Nicolaina şi Alin Untaru. Primii doi, Iuga și Galanton, au fost reținuți și în noaptea de vineri spre sâmbătă, fiind puși sub acuzare într-un alt dosar de la Buzău care vizează aceleași fapte de șantaj.

Oana GALANTON3

Ofensiva împotriva „Atacurilor” lui Florin Paraschivescu continuă. După ce în week-end polițiștii buzoieni l-au reținut pe Florin Paraschivescu, pe soția sa Oana Galanton și pe redactorul Doru Iuga, joi seară, în județul Argeș, oamenii legii au chemat pentru audieri patru jurnaliști ai publicației „Atac de Argeș” controlată de același Florin Paraschivescu. Doi dintre aceștia au fost reţinuţi şi alţi doi sunt audiaţi fiind suspectaţi că au şantajat mai mulţi primari şi persoane cu funcţii publice din Argeş, cărora le-au cerut bani sau contracte publicitare ameninţându-i cu publicarea unor articole compromiţătoare. Printre reținuți se află și Doru Iuga.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, joi seară, de Poliţia Judeţeană Argeş, poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Piteşti au reţinut pentru 24 de ore două persoane, angajaţi ai unei publicaţii din judeţul Argeş, într-un dosar în care anchetatorii investighează infracţiuni de şantaj, complicitate la şantaj, tâlhărie şi favorizarea infractorului, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit unor surse judiciare, cei patru, împreună cu Florin Paraschivescu, ar fi şantajat, în perioada 2010-2012 şi în cursul anului 2015, mai mulţi primari din judeţul Argeş şi alte persoane publice pe care le-ar fi ameninţat cu divulgarea unor presupuse fapte compromiţătoare. Pentru a nu publica articolele defăimătoare, cei patru angajaţi şi directorul ar fi solicitat bani, bunuri sau contracte de publicitate.
Directorul publicaţiilor „Atac de Buzău” și „Atac de Argeș”, Florin Paraschivescu, soţia acestuia, Oana Galanton, şi fostul director al postului OTV Doru Iuga, redactor al săptămânalului buzoian, au fost reţinuţi, vineri seară, pentru şantaj, fiind suspectaţi că au cerut bani unor oameni de afaceri şi primari pentru a nu publica materiale despre ei. Ulterior magistrații Judecătoriei Buzău au hotărât ca Florin Paraschivescu și Doru Iuga să fie plasați în arest la domiciliu iar Oana Galanton sub control judiciar. Decizia instanței a fost contestată de procurori iar aceasta a fost admisă în parte iar Tribunalul Buzău a hotărât ca Florin Paraschivescu să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

1 COMENTARIU

  1. […] Ofensiva împotriva „atacurilor” lui Florin Paraschivescu continuă. După ce în week-end polițiștii buzoieni l-au reținut pe Florin Paraschivescu, pe soția sa Oana Galanton și pe redactorul Doru Iuga, joi seară, în județul Argeș, oamenii legii au chemat pentru audieri patru jurnaliști ai publicației „Atac de Argeș” controlată de același Florin Paraschivescu. Doi dintre aceștia au fost reţinuţi şi alţi doi sunt audiaţi fiind suspectaţi că au şantajat mai mulţi primari şi persoane cu funcţii publice din Argeş, cărora le-au cerut bani sau contracte publicitare ameninţându-i cu publicarea unor articole compromiţătoare. Potrivit unui comunicat dat publicităţii, joi seară, de Poliţia Judeţeană Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.