VIDEO EXCLUSIV: Doi bărbați din Berca, morți după ce au fost atacați de albine. Un altul a ajuns la UPU

0

Doi bărbați au murit, sâmbătă dimineață iar altul a ajuns la spital după ce au fost atacați de albinele pe care le transportau. Cei trei au adus mai mulți stupi de albine din zona de câmp, de la rapiță, în comuna Cernătești la salcâm. În timpul operațiunilor de descărcare un stup s-a crăpat și mai multe albine au devenit agresive, cel mai probabil pe fondul căldurii excesive.

Unul dintre apicultori a fost înțepat de albine iar ceilalți doi apicultori ar fi încercat să fugă cu o alta mașină fără să își dea seama că roiul de albine i-a urmat în spatele mașinii. În momentul în care s-au considerat în siguranță au oprit mașina au coborât și au fost atacați de albine. În urma incidentului unul dintre apicultori a murit pe loc, altul a murit în drum spre spital iar cel de-al treilea a intrat în șoc anafilactic fiind transportat la UPU.

Primii care au venit în ajutorul celor trei au fost apicultorii din Cernătești care au încercat să le acorde primul ajutor și i-au scos din zona de pericol. Potrivit primarului comunei Cernătești, Petrache Mîrzea, cei trei nu ar fi trebuit să manipuleze stupii cu albine în asemenea condiții ci aceste operațiuni ar fi trebuit să se desfășoare dimineața pe răcoare.

„Nu știu ce s-a întâmplat dar cred că or fi întârziat pe la pod și de aia au ajuns să descarce stupii așa de târziu. Mai mult unii din stupi au fost acoperiți cu o folie ceea ce a dus evident la o stare de iritare și mai mare a albinelor”, a declarat primarul comunei Cernătești, Petrache Mîrzea.

Cei doi bărbați decedați sunt din comuna Berca și au 33 și respectiv 42 de ani iar bărbatul care a ajuns la spital are în jur de 30 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.