Doi militari gălățeni au adus „Maratonul Unirii” la Buzău

0
274

Doi militari din Galați aleargă timp de două săptămâni peste 500 de kilometri, distanța dintre Galați și Alba Iulia urmând să ajungă la destinație chiar pe 1 Decembrie.
Este vorba despre fruntașul Alexandru Vlasie din cadrul Batalionului 300 Infanterie „Sf. Andrei” și plutonierul major Cristian Onofrei din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Dunărea de Jos” Galaţi. Cei doi au pornit în cursă pe 17 noiembrie din fața Prefecturii Galați către Focșani-Buzău-Nehoiu-Crasna-Brașov-Făgăraș-Sibiu-Alba Iulia. Marți au ajuns la Buzău iar miercuri dimineață ei au luat startul din fața Diviziei 2 Infanterie „Getica” plecând pe DN 10 către Cislău și Nehoiu.

„Parcurgem acest traseu ca o refacere a traseului parcurs de Regimentul 11 Siret în urmă cu 100 de ani cu ocazia Marii Uniri. Am hotărât să pornim în această cursă în ciuda condițiilor meteo. Nu știm ce ne va aștepta însă suntem hotărâți să ajungem la Alba Iulia pe 1 decembrie. Am parcurs 175 de kilometri și totalul este de 550 de kilometri. A fost bine însă suprafața dură, asfaltul, ne afectează. Până acum ne comportăm bine și sper să o facem până la capăt”, a spus plutonierul major Cristian Onofrei care nu este la prima astfel de acțiune. În anul 2016 Onofrei a fost desemnat „Jandarmul Anului” și parcurs în alergare, trecând prin Buzău, distanța dintre Galați și București.

Deși familiarizat cu sportul dar nu cu atletismul, colegul său Alexandru Vlasie spune că este pentru prima oară când aleargă atât de mult dar speră să se autodepășească și să ducă la bun sfârșit această provocare.

„Traseul este de la o zi la alta mai greu din cauza asfaltului care ne afectează articulațiile. Vremea a fost și ea un obstacol dar cred că putem trece cu brio peste ea. Sunt jucător de fotbal la Oțelul Galați dar nu a m mai parcurs niciodată o distanță atât de mare eu alergând în jur de 1-2 kilometri cel mult în mod normal. Colegul meu este atlet și maratonist și este mai familiarizat cu astfel de acțiuni. Sper să mă autodepășesc și să termin această cursă”, a spus fruntașul Alexandru Vlasie.

În spirit de solidaritate, celor doi gălățeni și s-au alăturat miercuri dimineață 30 de militari, polițiști și jandarmi din Buzău care au alergat alături de cei doi până la ieșirea din municipiului Buzău.
„Maratonul Unirii” este un proiect iniţiat de Jandarmeria Galaţi, în parteneriat cu Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” şi finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.
Prin acest proiect se încearcă revitalizarea principalelor repere autentice ale istoriei naţionale cât şi promovarea unei vieți sportive, sănătoase şi idea de mişcare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.