Doi observatori de la o organizație neguvernamentala acreditați la Biroul Electoral Judetean au fost prinși de sătenii din Dâmbroca după ce au primit bani și alte bunuri din partea soției actualului președinte al Consiliului Județean Buzău, Rodica Mocanu. Cei doi tineri, acreditați ca observatori din partea Asociației Solidaritatea pentru Libertatea Conștiinței au fost sunați de către soția președintelui Consiliului Județean, Rodica Mocanu care le-a fi promis  câte un milion și câte un pachet pentru a trece cu vederea ceea ce face primarul comunei Săgeata, Adina Bădescu și a fi cu ochii pe ceea ce face candidatul PSD Sorin Tănase și eventual candidatul USL la președinția Consiliului Județean, Marian Cristinel Bîgiu. După ce au fost prinsi, cei doi tineri au luat legătura cu șeful asociației, Emil Moise care i-a învățat prin telefon, să spună oamenilor legii că banii pe care i-ar fi primit ar fi fost bani de mâncare pentru că altfel ar putea avea probleme, ei neavând voie să primească bani . Ulterior Emil Moise i-a recomandat unuia dintre cei doi tineri să schimbe secția de votare și să lase în loc un alt reprezentant al asociației.
Toată discuția în care Emil Moise îi învăța pe cei doi tineri cum să facă să scape de răspunderea penală a fost inregistrată de sătenii din Săgeata care au pus apoi la dispoziția jurnaliștilor filamrea.
În replică, Emil Moise a recunoscut că l-ar fi învățat pe tânărul observator să își retragă plângerea și să declare altceva pe motiv că „este prea tânăr pentru a avea de a face cu astfel de situații cărora nu le-ar putea face față.”

După ce cei doi tineri au fost duși la audieri la secția de poliției sătenii care i-au prins pe cei doi au relatat că de fapt rolul celor doi observatori, fii ai satului de altfel, era acela de a cumpăra voturile de la persoanele pe care le cunoșteau și erau dispuse să primească banii în schimbul unui vot favorabil primăriței din localitate și a actualului președinte al Consiliului Județean.
Reprezentantul IPJ Buzău, comisar șef Florina Crucianu a confirmat incidentul și a declarat că Poliția face cercetări pentru a stabili ceea ce s-a întâmplat în localitatea Dâmbroca .
Ciprian STERIAN

 [audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2012/06/Emil-MOISE.mp3|titles=Emil MOISE]

1 COMENTARIU

  1. .parerea mea este ca banii respectivi i s-au dat deoarece facea un serviciu ;ca si cei care verificau listele si inmanau stampilele.sa fim seriosi faptul ca cei din partea domnului sorin au umblat cu urnele pe la batranii care nu pot merge la votare si nu era nimeni din partea doamnei badescu sa vada ce li se vorbesc (puteau sa le zica sa puna stampila intr-un loc anume )… -nu stie nimeni ce se intampla cand se duc cu acele urne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.