Mai puțini buzoieni decât în anii trecuți au luat parte astăzi la procesiunea de Bobotează organizată pe malul râului Buzău, chiar dacă vremea a fost destul de cald, în totală contradicție cu așa-zisul „ger al Bobotezei”. Alaiul format din circa 200 de persoane a pornit din fața catedralei Sfântul Sava, puțin după ora 11.00, odată cu terminarea slujbei de Bobotează și a parcurs pe jos drumul până la albia râului Buzău, acolo unde alte sute de buzoieni așteptau să înceapă slujba de la malul râului, devenită tradiție în ultimii ani. După oficierea serviciului religios și sfințirea cisternei cu aghiasmă mare ce urma să fie împărțită enoriașilor strânși pe malul râului Buzău, părintele Alexandru Tudose a aruncat în apă o cruce din lemn după care au sărit 6 tineri. Mai norocoși au fost doi dintre ei-Adrian Costin Bogdan de 21 de ani care a prins crucea la a patra încercare- și Ionuț Octavian Blaj, de 26 de ani, care a încercat să prindă crucea pentru a cincea oară.
Pentru că au ajuns în același timp la cruce, cei doi au hotărât să își împartă meritul prinderii ei, convinși că Dumnezeu are sănătate și bucurii pentru toată lumea.
„Nu suntem la prima încercare și chiar dacă anii trecuți nu am prins crucea am simțit că Dumnezeu ne-a fost aproape. A fost destul de greu că apa a fost rece dar am prins crucea amândoi și suntem convinși că Dumnezeu are pentru toți sănătate și bucurii, ceea ce ne și dorim pentru noi și familiile noastre”, au declarat, la final, cei doi tineri.
Faptul că doi tineri au prins astăzi crucea aruncată de preoți în apele râului Buzău este, după cum spun chiar fețele bisericești, un semn de solidaritate care ar trebui să ne determine să fim mai uniți
”Astăzi este o mare sărbătoare pentru toată creștinătatea. Astăzi se face și sfințirea apei prin care se revarsă harul pentru sănătate, ajutor și tot binele casei. Faptul că doi tineri au prins astăzi crucea simbolizează solidaritatea și faptul că noi românii trebuie să ne unim împreună pentru a salva neamul acesta românesc”, a declarat preotul Mihail Milea.
Pentru curajul și reușita lor, cei doi tineri au primit din partea Bisericii câte o icoană și o cruciuliță din argint. La final, toți buzoienii care au participat la procesiunea de la malul râului Buzău au fost binecuvântați de preoți și au stat la coadă pentru a-și umple sticlele cu aghiasmă mare.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.