Marin GRIGORI
Profesorul de matematică Marin Grigori s-a stins din viață, miercuri seară, după o lungă și grea suferință.
Renumitul profesor buzoian suferea de cancer pulmonar, cu multiple metastaze cerebrale, pe care l-a descoperit în luna ianuarie, atunci când a avut și un atac cerebral. De atunci, profesorul a renunțat să mai meargă la catedră și a început lupta cu boala nemiloasă, suferind în ultimele 6 luni și două intervenții chirurgicale pe creier.
Marin Grigori avea 63 de ani și a predat matematica la Școala nr. 11 timp de 30 de ani. Aici, sub deviza „disciplină și performanță” a pregătit numeroase generații de elevi care s-au remarcat prin rezultate deosebite la olimpiadele școlare și la admiterea în licee.
Profesorul Marin Grigori va fi înmormântat sâmbătă, în satul natal, Sălcioara, din comuna Ghergheasa.

17 COMENTARII

  1. Dumnezeu sa l ierte ! un respect vesnic pentru felul in care a reusit sa faca din copiii nostri adevarati oameni . Nu te vom uita niciodata domnule profesor – diriginte

  2. DOMNUL PROFESOR VA RAMANE IN AMINTIREA CELOR CARE L-AU CUNOSCUT,UN MATEMATICIAN SI UN PROFESOR DE EXCEPTIE ,CU HAR.UN REQUEM LACRIMI SI FLORI PENTRU UN SUFLET ALES.DMNEZEU SA-L IERTE SI SA-L ODIHNEASCA!CU PIETATE .VMUSETESCU

  3. Un profesor si un om minunat. A starnit pasiunea si spiritul de competitie al elevilor prin harul sau didactic si i-a influentat in bine prin puterea exemplului. Dumnezeu sa-l ierte.

  4. „Scriți!” – această vorbă anunța mereu startul unei noi probe fulger! O clasa de 30 de elevi intra în competiție și cu toate că erau, mai toți, ‘matematicieni’ nu ezitau să se îmbrâncească printre bănci pentru a ajunge primii cu soluția problemei.
    Matematica, sprintul si omenia sunt cele trei lucruri pe care mi le-a predat profesorul Marin Grigori, dirigul! S-a stins un profesor și un om minunat, care în felul său simplu a fost genial! Odihnească-se în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.