paine
4 dosare penale și aproape 90 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 63 de mii de lei-este bilanțul controalelor efectuate de polițiști în ultima lună la producătorii din domeniul panificației.
Potrivit reprezentanților IPJ Buzău, luna trecută, oamenii legii cu rol în verificarea operaţiunilor cu produse cerealiere şi de panificaţie au efectuat 321 de controale, dintre care 3 la depozite de cereale, două la unităţi de morărit şi de panificaţie, 7 la unităţi de patiserie, 4 la distribuitori, 78 la comercianţi şi 40 la persoane fizice, fiind verificate şi aproape 190 mijloace de transport.

În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 88 de sancţiuni contravenţionale, multe din ele la legea privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate fiind de aproape 63.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au soluţionat 4 dosare penale cu un prejudiciu de aproape 42 de mii de lei, (recuperat integral), iar ca urmare a activităţilor desfăşurate a fost începută urmărirea penală faţă de 5 suspecţi, 4 dintre aceştia fiind cercetaţi pentru evaziune fiscală.

La activităţi au participat şi reprezentanţi ai organismelor de inspecţie şi control din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Regionale şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

De la 1 februarie când au fost demarate controalele privind operaţiunile cu produse de panificaţie şi cereale, la nivelul judeţului Buzău au fost efectuate aproape 6.400 de controale la depozite cerealiere, unităţi de morărit, unităţi de panificaţie, unităţi de patiserie, la distribuitori, comercianţi, la importatori și la peste 1.300 la persoane fizice, fiind verificate şi aproape 3.400 de mijloace de transport.

Poliţiştii au înregistrat 46 de dosare penale. În 36 de dosare penale s-a început urmărirea penală faţă de 39 de persoane, iar două dosare penale au fost declinate la unităţi de parchet competente.
Au fost aplicate aproape 1500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 580.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.