tantar-malarie4
Două cazuri de meningită cu virus West Nile au fost confirmate la un bărbat şi o femeie din judeţul Buzău, fiind vorba de forme uşoare de boală, în timp ce rezultatul unor probe prelevate de la un alt pacient cu simptome specifice afecţiunii este aşteptat de la Bucureşti.
Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scântei de la Direcţia de Sănătate Publică Buzău, un caz de meningită cu virus West Nile a fost confirmat la un bărbat de 36 de ani din municipiul Buzău, iar al doilea la o femeie de 74 de ani din Amaru.

Cele două cazuri au fost confirmate deja de analize efectuate la Bucureşti, în timp ce a treia persoană în cazul căreia există suspiciunea de boală este tot din municipiul Buzău, rezultatele fiind aşteptate în aceste zile.

„Unul dintre bolnavi a fost internat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău, altul la «Matei Balş» în Bucureşti, au prezentat forme uşoare de boală, au primit tratament adecvat, iar acum sunt în afara oricărui pericol”, a declarat, marţi, medicul Carmen Scântei de la DSP Buzău.

Potrivit sursei citate, în urma apariţiei cazurilor de meningită cu virus West Nile, au fost anunţate toate instituţiile care trebuie să acţioneze în astfel de situaţii: Primăria care se ocupă de dezinsecţie, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, dar şi Centrul de Transfuzii Sanguine, întrucât timp de o lună persoanele care provin din zonele în care s-au înregistrat îmbolnăvirile nu mai au voie să doneze sânge.

Mai exact, 32 de străzi din cartierele municipiului Buzău, dar şi comuna Amaru au fost excluse de la donare până în 31 octombrie.

În judeţul Buzău, nu au mai apărut cazuri de meningită cu virus West Nile din anul 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.