Două femei de 28 și respectiv 35 de ani au fost prinse de polițiști după ce au lăsat o octogenară fără economiile strânse de-a lungul timpului. Fapta a fost sesizată polițiștilor marți dimineață de o bătrână de 81 de ani din Cislău iar polițiștii au pornit imediat în căutarea suspectelor. Cele două hoațe se aflau într-o mașină alături de alți trei bărbați când au fost opriți în trafic de polițiști.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că în dimineaţa zilei de ieri, două tinere, s-au deplasat la locuinţa buzoiencei cu intenţia de a-i vinde lumânări.

Persoana vătămată a cumpărat patru pachete de lumânări pentru care a achitat suma de 150 lei, moment în  care tânăra de 28 de ani a observat locul de unde a luat banii, proprietara și profitând de neglijenţa persoanei vătămate tânăra ar fi sustras suma de aproximativ 8.000 de lei, după care au părăsit curtea locuinţei şi s-au îndreptat către o societate comercială din zonă, unde le aşteptau cu un autoturism, trei bărbaţi în vârstă de 50, 37 şi respectiv 34 de ani.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar în urma probatoriului administrat de poliţişti, faţă de cele două tinere a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Pentru a evita astfel de situaţii şi pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de furt şi înşelăciune, Poliţia vă recomandă:

  • Nu vă încredeţi în persoane necunoscute;
  • Nu uitaţi să vă asiguraţi securitatea locuinţei dumneavoastră când primiţi în casă sau în curte persoane necunoscute;
  • Nu vă încredeţi în bişniţari. Aceştia sunt o categorie aparte de speculanţi. Nu vindeţi şi nu cumpăraţi prin intermediul lor;
  • Escrocii folosesc adesea legitimaţii false atribuindu-şi tot felul de calităţi: de la inspectori din ministere la persoane în diferite posturi cheie;
  • Verificaţi cu atenţie actele prezentate, mulţi escroci se legitimează cu acte furate;
  • Nu vă lăsaţi tentaţi de ofertele primite (premii în obiecte, excursii sau bani) prin intermediul telefonului mobil, chiar dacă persoanele apelante susţin că reprezintă companii de renume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.