Dorin BADULESCU
Două proiecte de hotărâri patrimoniale aflate pe masa aleșilor județeni au fost respinse în ședința ordinară a lunii septembrie în semn de protest față de ultimele mișcări produse pe scena politică buzoiană. Astfel, tonul a fost dat cei trei consilieri liberali care s-au abținut de la vot la toate proiectele de hotărâre, excepție făcând proiectul privind dezmembrarea unui lot de teren din curtea Spitalului Județean pe care aleșii PNL l-au votat. Pe lângă liberali, aleșii PDL și PP-DD au votat împotrivă la toate proiectele aflate pe ordinea de zi a deliberativului județean.
„Ne-am abţinut la toate hotărârile anterioare ca formă de protest pentru ultimele evoluţii politice la nivelul judeţului Buzău. Următorul punct pe ordinea de zi este un proiect vital şi consilierii liberali îl vor vota pentru că respectă buzoienii, pe cei care ne-au trimis aici. Vreau să atrag atenţia însă că acesta nu este un vot pentru PSD şi nici pentru persoana preşedintelui Consiliului Judeţean care a ales să-şi trădeze propriul partid care l-a trimis aici. Votul nostru de astăzi este pentru a ne respecta jurământul dat în faţa locuitorilor judeţului Buzău. Mi-aş fi dorit să fi existat un jurământ şi în interiorul partidului pentru echipă, pentru electoratul care ne-a trimis aici“, și-a explicat atitudinea ostilă consilierul județean Dorin Bădulescu în aplauzele consilierilor PNL, PDL și PP-DD.
Practic, din cauza votului strict politic, instituțiile de cultură precum Teatrul George Ciprian, Centrul Județean de Cultură și Artă și Muzeul Județean Buzău nu vor putea funcționa prea curând in noile spații, dat fiind că aleșii județeni nu au votat proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi la fel cum proiectul de înființare a unei stații de epurare la Săpoca a fost stopat din aceleași motive de consilierii județeni.
Președintele Consiliului Județean nu a comentat prea mult acuzele consilierului Dorin Bădulescu mulțumindu-se să declare că a fost „ales pe USL și că trecerea la PSD a fost opțiunea sa la acest moment”. Pe de altă parte, Bîgiu a condamnat atitudinea consilierilor județeni care din ambiții politice nu au permis mutarea unor instituții de cultură în clădirea recent reabilitată a Muzeului Județean.
Votul de marți din Consiliul Județean a arătat practic că în ciuda majorității confortabile pe care social-democrații și-au construit-o la nivel județean, proiectele de hotărâri pentru care este nevoie de mai mult de două treimi din votul aleșilor riscă să fie respinse dacă între consilieri nu există o înțelegere. Situația ar putea să fie însă reglată în perioada de valabilitate a ordonanței care permite migrarea aleșilor locali iar o primă surpriză a avut loc chiar marți când din cei 7 consilieri pe care PDL se baza unul a lipsit iar celălalt, Eduard Rotaru, a votat alături de social-democrați, punându-și foștii colegi de partid în fața faptului împlinit.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.