regionala Buzau Tinerii Dezbat 2015
Două echipe de tineri de la licee din județul Buzău s-au calificat în finala celei de-a șasea ediții a Concursului Național „Tinerii Dezbat”. Este vorba despre echipele de la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Nehoiu și Colegiul Național „B.P. Hașdeu” din Buzău care s-au calificat în etapa finală a competiției alături de alte 36 de echipe care vor concur între 12 și 14 iunie la Miercurea Ciuc.
„Concursul Național Tinerii Dezbat reprezintă o ocazie inedită de a exersa o serie de comportamente de natură democratică pe care ne-ar plăcea să le vedem mai des în cadrul școlar formal: elevi care discută elegant și argumentat despre probleme importante în spațiul educațional precum violența în școli și integrarea colegilor lor cu deficiențe de învățare – moțiuni dezbătute la regionale, și profesori care ascultă cu atenție și apoi oferă feedback atent și constructiv.”, spune Emanuel Beteringhe – președinte ARDOR, partenerul tehnic al Ministerului Educației și Cercetării Științifice în derularea competiției.
La regionala de la Buzău, organizată între 30 şi 31 mai la Liceul Tehnologic “Costin D. Nenițescu”, au participat 21 de echipe formate din elevi de liceu reprezentând 6 instituţii preuniversitare din Brăila, 7 din Buzău, 7 din Galați şi câte una din Ialomița şi Tulcea. Dintre acestea, 4 echipaje s-au calificat la națională, reprezentând Palatul Copiilor din Galați, Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Nehoiu, Colegiul Național „B.P. Hașdeu” din Buzău și Colegiul Național „Spiru Haret” din Tecuci.