Buzăul a beneficiat în acest an de culturi experimentale cu porumb modificat genetic. Este vorba despre două soiuri de porumb hibrid, produse în Statele Unite ale Americii, care au fost cultivate la Buzău pe suprafețe de 10 hectare. Cele două culturi sunt strict monitorizate de Direcția Agricolă, însă amplasarea lor nu poate fi dezvăluită din pricina unui contract care împiedică acest lucru.
„Este vorba despre o suprafață mică de teren cultivat cu aceste soiuri hibride, de sub 10 hectare. În alte județe am văzut că s-a cultivat pe o suprafață mai mare, dar la noi a fost făcută doar experimental. Chiar și așa, toate aceste culturi sunt sub strictă supraveghere a Direcției Agricole”, a declarat directorul Direcției Agricole Buzău, inginerul Cosmin Florea.
Experimentele de la Buzău nu sunt o noutate. Astfel de culturi au mai fost înființate și în anii anteriori și se știe deja că regulile referitoare la supravegherea acestor plante modificate genetic sunt destul de stricte.
Pe de altă parte, culturile clasice de porumb nu au dat în acest an rodul scontat. Pe cele aproape 40.000 de hectare de porumb s-au obținut în medie puțin peste 1000 de kilograme la hectar, în timp ce anul trecut producția a depășit 5000 de kilograme la hectar.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.