Acțiune amplă, vineri dimineață, a polițiștilor de la Transporturi Feroviare Galați în colaborare cu Poliția și Jandarmeria Buzău pentru depistarea persoanelor care circulă fără bilet și a conductorilor de tren care primesc bani fără să elibereze legitimații de călătorie.
Două trenuri de persoane care circulau dinspre Ploiești către Focșani și dinspre Focșani către Ploiești, au fost oprite în plin câmp înainte de intrarea în municipiul Buzău iar polițiștii și jandarmii au urcat în tren pentru a identifica persoanele care circulă frauduros. Peste 50 de călători au fost coborâți în Gara Buzău în timp ce un conductor de tren a fost surprins aruncând un teanc de bani într-un compartiment pentru scăpa de eventualele probe ce l-ar fi putu incrimina.
Majoritatea persoanelor prinse fără bilet au declarat fie că nu le ajung banii de abonamente, fie că au alergat după tren și nu au mai avut timp să își ia bilet, fie ca au încercat să își procure bilete de la conductor care le-ar fi luat banii fără a le tăia tichetul de călătorie dar au fost și persoane care au recunoscut fără menajamente că nu au vrut să își cumpere bilet.
Cu toții au fost coborâți în Gara Buzău și conduși cu mascații la sediul Biroului Poliției Transporturi Feroviare unde au dat declarații și unde li s-au tăiat bilete și amenzi în valoare de este 5.000 de lei. De asemenea conductorii de tren sunt cercetați pentru luare de mită și abuz în serviciu.
Acțiunea organizată de Poliția Transporturi Feroviare Galați are loc în contextul în care la Focșani se desfășoară în aceste zile un festival al vinului manifestare care ar atrage un număr mare de vizitatori care ajung la Focșani și cu ajutorul trenurilor operate de CFR.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.