Muzeul Județean Buzău și Teatrul George Ciprian, instituții de cultură aflate sub tutela Consiliului Județean pregătesc și în acest an o serie de manifestări dedicate sărbătorii iubirii la români, în ziua de 24 februarie

Astfel, sâmbătă, la sediul Muzeului Județean va avea loc de la ora 10.00 o prelegere publică Dragobete vs Sfântul Valentin; în cadrul căreia tinerii au ocazia de a afla informații noi despre originea, semnificația și importanța celor două sărbători ale iubirii. De la ora 11.00 este programat filmul documentar Sărbătoarea de Dragobete la români, film care va prezenta tinerilor, și nu numai, modul tradițional prin care satul românesc întâmpina sărbătoarea de Dragobete. Tot sâmbătă, de la ora 11.30 va avea loc vernisarea expoziției de bază Epoca Fierului pe teritoriul județului Buzău (700 a.Chr. – 106 p.Chr.)expoziție care va completa seria expozițiilor de bază din cadrul colecției de arheologie a Muzeului Județean Buzău. Maniera modernă de valorificare a patrimoniului arheologic, calitatea grafică și documentară a materialelor complementare precum și amenajarea spațiului expozițional au rolul de a duce într-un plan nou conceptul de muzeologie.

La ceas de seară, reprezentanții Teatrului „George Ciprian” invită cuplurile de îndrăgostiți să urmărească piesa de teatru „O noapte furtunoasă” la finalul căreia îndrăgostiții își pot reînnoi jurămintele sau, cele mai tinere cupluri, pot încheia căsătorii pentru o zi care vor fi oficiate în foaierul teatrului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.