Consiliul Județean Buzău în colaborare cu Muzeul Județean Buzău, Teatrul „George Ciprian” și Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău organizează în acest an un târg tradițional de Mărțișor în curtea Muzeului Județean iar pentru al doilea an consecutiv sărbătoarea iubirii la români cunoscută sub numele de ”Dragobete” va fi marcată printr-o serie de surprize oferite îndrăgostiților de toate vârstele.


Târgul de Mărțișor se va desfășura în perioada 23 februarie – 8 martie în curtea Muzeului Județean iar buzoienii vor avea parte chiar în ziua deschiderii de un concert gratuit de muzică folk susținut de Emric Imre la sala Teatrului „George Ciprian”. Accesul la concertul susținut de Emeric Imre se va face pe baza invitațiilor care se pot ridica gratuit de la sediul Teatrului „George Ciprian”, dar cum numărul locurilor în sală este limitat iar buzoienii sunt mari fani ai artistului clujean organizatorii au luat decizia de a transmite concertul pe un videoproiector amplasat pe fațada Muzeului Județean.


„Invit toți buzoienii să participe la Târgul de Mărțișor, ce va avea loc în incinta Muzeului Județean Buzău, dar și la evenimentele organizate de Dragobete, o sărbătoare care a rămas, până în ziua de astăzi, un simbol al dragostei autohtone. Toate activitățile desfășurate în această perioadă sunt menite să aducă bucurie tuturor, atât celor care apreciază muzica folk, cât și iubitorilor de teatru și de frumos.“ a declarat Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.


În ceea ce privește Dragobetele, Consiliul Județean oferă, pentru al doilea an consecutiv, îndrăgostiților de toate vârstele o piesă de teatru dar și posibilitatea de a-și reînnoi jurămintele, primind la schimb certificate de căsătorie temporare.
Mai mult, cuplurile căsătorite în data de 24 februarie indiferent de an vor avea locuri rezervate în primele rânduri la piesa „Magnolii și cianură” care va fi pusă în scenă în data de 24 februarie la ora 19.00, pentru aceasta ei trebuind să prezinte certificatul de căsătorie care atestă acest lucru.

Programul evenimentelor:

23 februarie

 

  • ora 16.30 – Deschiderea Târgului de Mărțișor, care va avea loc în incinta Muzeului Județean Buzău, în perioada 23 februarie – 08 martie

 

  • ora 18.00 – Concert folk gratuit Emeric Imre / Sala Teatrului George Ciprian

 

24 februarie

 

  • ora 10.00 – Prelegere publică Dragobete vs Sfântul Valentin / Amfiteatrul Muzeului Județean Buzău

 

  • ora 12.00 – Conferință Importanța Dragobetelui și semnificația acestuia în mitologia românescă / Societatea de Studii Istorice din România, filiala Buzău / Amfiteatrul Muzeului Județean Buzău

 

  • ora 19.00 – Spectacol ”Magnolii și cianură” de Olga Delia Mateescu / Teatrul George Ciprian

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.