Drumul forestier care face legătura între Mânzălești și Mănăstirea Găvanu a devenit impracticabil după cutremurul de 5,8 grade Richter produs pe data de 28 octombrie. Astfel, starețul mănăstirii și alte 7 călugărițe sunt în imposibilitatea de a pleca de la mănăstire cu un mijloc de transport ei fiind nevoiți să parcurgă pe jos, prin pădure, aproximativ 3 kilometri. Primăria din localitatea încercat să degajeze drumul însă cantitatea mare de stâncă aflată pe drum este imposibil de urnit. Drumul se află în administrarea Direcției Silvice care a contactat reprezentanții unei unități de geniu pentru a dinamita  bolovanii dar operațiunea este costisitoare iar la acest moment investiția nu este rentabilă dat fiind că drumul nu mai deservește nici o exploatație forestieră din zonă și singurul scop  la care servește este accesul la locașul de cult.

Autoritățile locale caută să rezolve problema celor 8 persoane care nu au acces decât pietonal la Mănăstirea Găvanu și au venit miercuri să ceară ajutor Inspectoratului Județean pentru Situații de  Urgență care la rândul său a explicat că nu are personal și tehnică pentru a putea dinamita bolovanii care blochează drumul forestier.

Drept urmare membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au adoptat o hotărâre prin care urmează să solicite ajutor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, ultimul care ar putea da o mână de ajutor pentru reluarea circulației pe drumul forestier ce leagă satul Plavățu din comuna Mânzălești de Mănăstirea Găvanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.