UPDATE: Elevii au avut de rezolvat trei subiecte cu mai multe subpuncte, gradul de dificultate al acestora crescând treptat. Astfel, la subiectul I, absolvenţii au avut de efectuat un calcul simplu şi o medie aritmetică. De asemenea, trebuiau să afle perimetrul unui romb, aria totală a unui cub şi să citească un grafic. Primul subpunct de la subiectul al II-lea le cerea elevilor să deseneze o piramidă patrulateră, iar al doilea să calculeze o medie geometrică.

De asemenea, absolvenţiilor de clasa a VIII-a li s-a ceurt să efectueze exerciţii cu funcţii şi o expresie, precum şi o problemă.

La subiectul al III-lea, elevii au primit două probleme, una de geometrie în spaţiu şi una de geometrie plană.

SUBIECTE MATEMATICA         BAREM MATEMATICA 

 

 

Emoţiile absolvenţilor de clasa a VIII-a care susţin evaluarea naţională continuă şi astăzi cand este programată proba scrisă la matematică. Testarea de astăzi vine după ce luni elevii au avut de rezolvat subiectele la limba română care le-au pus ceva probleme. Sute de elevi s-au declarat nemulţumiţi de subiectele primite, considerându-le mult mai dificile în comparaţie cu nivelul lor de pregătire.

Intre timp, proba de astăzi este ultimul test înaintea repartiză0rii la liceele la care s-au înscris copiii.  Rezultatele examenului de evaluare se vor afişa pe 29 iunie iar completarea opţiunilor în fişele de înscriere şi introducerea datelor în baza de date se va face între 5 şi 8 iulie.

Listele cu elevii admişi la liceul la care au optat se vor afişa pe 15 iulie.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.