Fotbal Belgrad

Echipa de fotbal a tinerilor cu deficienţe de comunicare verbală care poartă titulatura de F.C. Asociaţia 1 Iunie Buzău a reuşit să bifeze prima clasare pe podium la un turneu internaţional. Performanţa este de apreciat în condiţiile în care a fost de altfel şi prima participare la o competiţie peste hotare. La “Internaţional Futsal Tournament Belgrad” din 22 iunie, echipa Asociaţia 1 Iunie 2001 s-a clasat pe locul III, reprezentânt cu cinste şi ţara pentru că a fost singura echipă din România participantă la acest turneu. Competiţia de la Belgrad a reunit 12 formaţii din mai multe ţări, iar arbitrajul a fost asigurat în limbajul mimico-gestual. Echipa F.C.Asociaţiei 1 Iunie Buzău face parte din cadrul Clubului de Mișcare și Sănătate pentru Persoanele cu Handicap din cadrul Asociaţiei ,,Centrul de Pregătire pentru o Viață Independentă în Limbajul Mimico-Gestual “. Tinerii sunt fie angajați ai Asociației 1 Iunie 2001 , fie beneficiari ai serviciilor oferite de către ONG-ul buzoian. Lotul care participat la Belgrad a fost alcătuit din Ady Muşat , Negoită Gabriel , Zailic Robert, Niţu Emil, Tătaru George, Istrate Claudiu, Moise Cornel, Pariş Mihai şi Sereş Andrei la care s-au mai adăugat doi tineri studenți la Arhitectură, respectiv Popescu Gheorghe din București și Preoteasa Ionuț din Craiova. Pe toată durata turnelui, tinerii au fost susţinuţi de o mică comunitate de români din Belgrad precum şi de către membrii delegaţiei care au asigurat sprijinul necesar pentru participarea la această competiţie internaţională. Trebuie menționat sprijinul Direcției Județene pentru Tineret și Sport Buzău reprezentată prin directorul Romeo Lungu precum şi prezența celui mai înfocat susținător, Nelu Cazan ( persoană cu deficiențe de comunicare verbală) care a avut grijă de partea tehnică a delegației.Echipa şi-a completat zestrea de medalii după ce tot în luna iunie a mai bifat alte două rezultate notabile: locul II la Cupa Prieteniei de la Buzău şi locul III la Cupa Transilvania de la Sibiu.
“ Sunt băieţi deosebiţi şi cu mult bun simţ care sunt legaţi între ei prin această pasiunie pentru fotbal. Începând din 2012 şi-au constituit echipa sub egida Asociaţiei 1 Iunie, iar de atunci au tot mers pe la competiţii prin ţară întorcându-se cu medalii şi cupe. Mă bucur să văd că şi-au canalizat energiile spre sport, şi nu către alte domenii şi au reuşit să apropie şi alţi tineri alături de ei. Cred că niciun efort pentru aceşti tineri nu este în zadar, merită să fie sprijiniţi şi susţinuţi în activitatea lor, mai ales că au început acum să participe, cu cinste aş spune, la turnee internaţionale”, a declarat Ionica Tarău, preşedintele Asociaţia 1 Iunie 2001 Buzău.
După locul III la Belgrad, echipa tinerilor cu deficienţe de comunicare verbală a primit propunerea de a participa la competiţii similare ce urmează să fie organizate în acest an în Austria şi Italia.” Vrem ca pe viitor să facem sub cupola acestei echipei o adevărată națională, să le oferim posibilitatea și altor tineri valoroși să se alăture pentru a participa la competițiile de peste hotare” , a mai precizat Ionica Tarău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.