Şcoala ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău se poate mândri cu o nouă performanţă în plan sportiv. Una obţinută la handbal în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar pentru elevii de gimnaziu din mediul rural unde echipa de fete, pregătită de profesoara Carmen Bontea a reuşit să îşi adjudece titlul de campioană a judeţului şi, implicit, calificarea la faza zonală. Asta, după ce vineri, la competiţia organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret şi găzduită de sala din Poşta Câlnău, elevele unităţii de învăţământ sus menţionate au câştigat cele două partide disputate: 16-0 cu Şcoala Cochirleanca (profesor Cătălin Stoica) şi 12-9 cu Şcoala Măgura(profesor Gabriel Mihalcea). Aceasta din urmă a ocupat poziţia secundă în clasament graţiei victoriei cu scorul de 13-4 înregistrată în confruntarea cu echipa Şcolii Cochirleanca.
,,Mă bucur că am reuşit să ne respectăm statutul de favorită la câştigarea titlului de campioană judeţeană demonstrând că avem o echipă valoroasă. Am muncit foarte mult pentru asta şi iată că rezultatele nu au întârziat să apară şi vreau să le felicit pe fete pentru eforturile depuse în teren. Pot spune că, pentru noi aceste meciuri au constituit şi un test înaintea fazei zonale, acolo unde dorim să facem o figură cât mai frumoasă” a precizat antrenoarea Carmen Bontea.
După terminarea turneului, formaţiile participante au fost premiate cu cupe şi diplome oferite de D.J.S.T.(reprezentată de Paul Diaconescu), festivitatea fiind oficiată chiar de noul inspector şcolar de sport, Ciprian Borcilă.
,,A fost o competiţie acerbă, cu meciuri bune în care am vazut multe faze frumoase atât de apărare cât şi de atac. Sigur că mai este de lucru însă profesorii ştiu ce au de făcut. Sper însă ca peste câţiva ani, unele dintre aceste jucătoare să facă handbal de performanţă la echipa Buzăului” a declarat inspectorul şcolar de sport, Ciprian Borcilă.

Câştigătoarea competiţiei are în componenţă următoarele jucătoare:
Adelina Alexandru, Marilena Ignat, Elena Stanciu, Miruna Dinu, Loredana Dobrin, Maria Mănicu, Anca Stroe, Lorena Cazan, Elena Barbu, Larisa Cazan, Diana Potârniche, Ionelia Mănicu.
Etapa de zonă a O.N.S.S. se va desfăşura la Brăila în perioada 07-10 martie.

Adrian SOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.